OSTANAK U MAKSIMIRSKOJ

SIGALI VJERAN MODRIMA 'Odbio sam svoje Argentince jer mislim da sam dobar za Dinamo'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. veljača 2015. 21:34

Nakon Stromsgodseta, igrači Dinama imali su lagani dan. Malo teretane, bazena i saune idealno im je došlo s obzirom na to da se u La Mangi u subotu smjenjivala kiša i sunce.

Ozljeda Pivarića

Poslijepodne je pak bilo slobodno pa je “modra” ekspedicija otišla na izlet u obližnju Murciju, dok nedjelja donosi dvostruki trening meni prije utakmice sa Šahtjorom.

- Više nećemo forsirati zahtjevne treninge i moramo smanjiti intenzitet jer već za tjedan dana počinje prvenstvo, a odmah nas čeka ritam subota-srijeda-subota - rekao je Zoran Mamić. Ne krije zadovoljstvo dosadašnjim učinkom na pripremama u Španjolskoj. Plan je poremetila tek ozljeda Josipa Pivarića, koji će u Zagrebu ovih dana obaviti operaciju. Protiv Norvežana je Mamić na lijevom boku koristio Fiolića i Matela, koji se nameće kao rješenje za tu poziciju u izostanku Muse i Pivarića.

- Imamo još dovoljno vremena do 17. veljače, kada se zaključuje prijelazni rok, da reagiramo u slučaju potrebe, ali za sada sve ostaje isto.

Zoran Mamić ne krije da će na proljeće staviti fokus na igru u defenzivi. Pogotovo će to činiti kad na travnjaku budu mladi igrači koji još uvijek nisu usvojili naviku obrambenih zadaća. Često se zaigraju i ostave prostor koji bi ozbiljne ekipe lako mogle kažnjavati. Upravo zbog toga stručni stožer veseli činjenica da je u posljednje dvije utakmice protiv Oddsa i Stromsgodseta mreža Dinamovih vrtara ostala netaknuta.

- To je uvijek dobro, ali vidjeli smo da je protivnik imao jednu ili dvije situacije iz naših grešaka. Na svu sreću vratari su dobro reagirali.

Pun samopouzdanja

Mamić nema dvojbi oko zadnje linije. Naravno, pod uvjetom da se Musa oporavi. Na desnoj strani bit će Pinto, a tandem centralnih braniča činit će Taravel i Sigali.

- Prema svim paramtrima među pet je najboljih igrača - pohvalio je trener Mamić Argentinca koji je ove jeseni bio metom kritika.

- Kada ekipa pobjeđuje svi su zaslužni kao i kada gubi. Tako je i s golovima. Stoperi su uvijek na meti kritika, ali cijela momčad snosi odgovornost za primljene golove. Moram priznati kako me ne zanima previše što netko kaže o mojoj igri ako to nisu suigrači i treneri. Radim puno na sebi i svojoj igri i trener je taj koji će procijeniti jel’ dovoljno da se bude u momčadi - jasno nam je poručio Sigali. Očito je “gaučos” pun samopouzdanja. To je utjecalo i na odluku da odbije nekoliko klubova iz rodne zemlje koji su ga ove zime htjeli vratiti u Argentinu.

- Bilo mi je ponuđeno nekoliko klubova, ali nisam razmišljao o tome. Meni je u Dinamu lijepo i nemam se namjeru vraćati kući tako brzo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:16