Trener Rendulić i Lovrić slave treći gol
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
SLAVLJE DOMAĆINA    

Šibenik promašio zicer, pa doživio potop u tri minute! Lovrić opet zvijezda večeri, pogledajte pogotke

Najbolji igrač Gorice namjestio je prvi i bio najzaslužniji za treći zgoditak, novi poraz Šibenčana
Piše: Toni RoićObjavljeno: 24. srpanj 2021. 22:52

GORICA - ŠIBENIK 3:1 (Babec 26', Dieye 66', Bilić - autogol 69'; Bilić 87')

VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Radić i Jakšić. Četvrti sudac: Vidulin. VAR: Pejin. AVAR: Tomas. Delegat: Bogdanović.

GORICA (4-2-3-1): Banić - Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec, Ngouali (od 88. Pršir) - Mitrović (od 61. Dvorneković), Šroler (od 61. Fruk), Lovrić (od 88. Steenvoorden) - Dieye (od 80. Brodić). Trener: Krunoslav Rendulić.

ŠIBENIK: Rogić - Batarelo, Perić, Bilić, Kvesić - Mesa, Ćurić (od 81. Bailone) - Delić, Bačelić Grgić (od 55. Jakoliš), Marin (od 70. Sahiti) - Jurić (od 70. Julardžija). Trener: Mario Alberto Rojas.

Žuti kartoni: Keita (50 - prekršaj), Julardžija (72 - preoštar start), Banić (85 - preoštar start), Fruk (88 - nesportsko ponašanje). Crveni kartoni: -. Igrač utakmice: Kristijan Lovrić.


Gorica je na svom stadionu dočekala navijače i prvu pobjedu u sezoni, svladavši Šibenik s uvjerljivih 3:1. Tako je Krunoslav Rendulić protiv bivšeg kluba slavio svoj premijerni ligaški trijumf na klupi Velikogoričana.

Nakon poraza u uvodnom kolu i Gorica i Šibenik su ušli u međusobni dvoboj sa željom da se pokušaju iskupiti pobjedom. Pogotovo se to odnosilo na domaćine, koji su pružili odličnu igru u Rijeci, a ipak izgubili 0:2. No, u početnih petnaestak minuta agilniji su bili Šibenčani, nekoliko puta su pucali, ali neprecizno ili nedovoljno opasno za sigurnog vratara Banića.

Po žestokoj ljetnoj sparini, nije to bila utakmica visokog ritma, ali su Velikogoričani ipak pojačavali s napadima što je vrijeme odmicalo. Imali su i oni nekoliko pokušaja do 26. minute kada su i poveli. Nakon auta, Dieye je odigrao za Lovrića, koji pronalazi Hrvoja Babeca, a on kroz loše postavljenu obranu gostiju ulazi na desetak metara i pogađa za 1:0.

Pogledajte pogodak Babeca:

Šibenčani su omiljena mušterija Babeca, od četiri prvoligaška pogotka, ovo mu je treći protiv njih, a onog preostalog postigao je u zadnjem kolu prošle sezone u Rijeci, kada je Gorica porazom 1:2 ostala bez europskog plasmana. Vodstvo kao da je dalo krila domaćima i u 36. minuti umalo su ga udvostručili. Odličan prodor Lovrića i bomba sa 18 metara desnicom u njegovom stilu, ali okvir vrata spasio je Šibenčane.

Ipak, promašaj utakmice potpisao je Matar Dieye u 54. minuti. Akcija Babeca i Lovrića i lopta na dva metra, odakle Senegalac promašuje nemoguće i umjesto u mrežu gađa prema semaforu. Četiri minute kasnije Šibenčani su u svojoj prilici večeri, ali najprije udarac Jurića brani Banić, da bi Delić ostao sam na drugoj stativi, ali loše je zahvatio loptu i ništa od izjednačenja.

Dvoboj se prelomio u 66. minuti kada Matar Dieye odličnim prodorom i udarcem povisuje na 2:0 za Goricu.

Pogledajte gol Dieyea:

Tri minute kasnije Bilić postiže autogol i gura Šibenčane u ponor bez povratka.

Pogledajte autogol Bilića:

Bilić je u završnici tek postigao njihov prvi gol u sezoni, imali su i pogođenu gredu, ali kasno su se gosti probudili da bi izbjegli drugi posrtaj u novom prvenstvu.

Pogledajte zgoditak Bilića:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 19:01