Boris Kovačev / Cropix
CJELODNEVNI ŠOU PROGRAM

Ščeglov odgovorio Vulića od ostavke pa ga potjerao; Pamić krenuo u Pulu, pa se ipak predomislio

'Vozim prema Puli jer sam mislio u utorak ujutro voditi trening. Međutim, nazvao me predsjednik i obavijestio da više nisam trener. Nisam ljut, ali iznenađen jesam...'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. ožujak 2011. 11:58

Izvršni odbor pulskog kluba šokirao je Zorana Vulića. Nakon što ga je predsjednik Mihail Ščeglov nakon četvrtog uzastopnog proljetnog poraza uspio nagovoriti na povlačenje ostavke, u ponedjeljak poslijepodne Izvršni odbor otkazao je suradnju splitskom treneru. Neočekivana odluka donijeta je u trenutku kada se činilo da će Vulić danas iznova povesti igrački kadar u ciklus mini priprema tijekom pauze, a za opravdanje odluke iskorištene su trenerove riječi. U trenutku kad mu je jučer Ščeglov priopćio odluku, Vulić se već vozio prema Puli kako bi danas ujutro vodio trening.

- Vozim prema Puli jer sam mislio u utorak ujutro voditi trening. Međutim, nazvao me predsjednik i obavijestio da više nisam trener. Jedino mi je žao što sam pogazio princip i odustao od ostavke na njegovu molbu i odlučio se vratiti zbog Ščeglova i navijača, a trebao sam se držati principa. Nisam ljut, ali iznenađen jesam - komentirao je Vulić vijest o smjeni.

To da Igor Pamić preuzima Istru 1961 uopće nije nemoguće! Trener Karlovca je prethodna dva slobodna dana boravio kod kuće u Žminju i sasvim je izvjesno da je kontaktirao s predstavnicima pulskog prvoligaša čijem je nezavidnom statusu na prvoligaškoj ljestvici pridonio i sam, time što je njegova momčad sramotno-kukavičkom igrom dopustila da je porazi 'fenjeraš’ Hrvatski dragovoljac , koji se furioznim nastavkom prvenstva (10 bodova u četiri utakmice) društvu sa stadiona 'Alda Drosine’ primaknuo na samo jedan tanki bod...

Popularni 'Paminho’ u Karlovac se vratio sinoć budući da za danas dopodne ima zakazan trening s Plavo-bijelima. Saznali smo, međutim, da je tijekom ponedjeljka razgovarao sa svojim 'velikim frendom’ Stjepanom Turkovićem, predsjednikom Karlovca, koji ga zapravo ne može smisliti. Dakako da je ljubav uzajamna! Jesu li razmatrali raskid ugovora, koji je prošle jeseni produžen do 2013? Vjerojatno. Bude li tako, Karlovac će sigurno od Istre zahtijevati određenu financijsku naknadu.

Jedno je sigurno: ode li Pamić, posla će se vrlo rado prihvatiti (ne)suđeni sportski direktor Tomislav Ivković! Sastanak Upravnog odbora Karlovca bit će sutra navečer. Spekuliralo se da bi Turković mogao odstupiti, ali kako se sada čini - odstupit će Pamić! Ili možda ipak neće...?

Igor Pamić odlučio ostati u Karlovcu zbog Gademza i 10.000 eura



UKarlovcu je u utorak na trening došlo tridesetak Gademza! Uobičajene scenske (transparent “Turković odlazi!”) i verbalne koreografije (skandiranje “Igor Pamić, Igor Pamić!”)

Da stvar bude zanimljivija, u to vrijeme, od 16.30, Igor Pamić trebao je biti na putu za Pulu budući da se ovoga utorka s predstavnicima Istre 1961 potanko dogovorio o preuzimanju utopljenika. Sa sobom bi poveo i prvog asistenta Miroslava Kuljanca. S kojim je, eto, krenuo na pomoćno igralište kompleksa na Mekušanskom polju nastavljajući ovdašnju radnu obvezu...

U 10.55 procurilo je da Paminho preuzima Puljane, a da će ga u Karlovcu naslijediti Srećko Lušić, direktor omladinske škole zadnjih šest mjeseci. Te da će sportski direktor biti Tomislav Ivković, koji je dotičnog jutra s predsjednikom Stjepanom Turkovićem sve usuglasio na sastanku u Zagrebu.

Puklo je u rano popodne kad Pamić nije htio potpisati raskid Ugovora o treniranju. Zato što Turković nije htio potpisati raskid Ugovora o radu! Trener se pobojao da će ga predsjednik - izigrati. Da će, kad počne misiju s Istrom, temeljem Ugovora o radu konstatirati da Pamić ne radi na i oko stadiona Branka Čavlovića-Čavleka, nego na i oko stadiona Alda Drosine, potom aktivirati klupski Pravilnik o nagradama i kaznama te odrapiti financijsku sankciju koja je ista ili veća od dokumentiranih dugova!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:32