Branimir Boban / Cropix
ZIMSKI MERCATO U MODRIH

Samo Kovač, Calello i Sammir opravdali status pojačanja, Dinamo zimi ne zna kupovati!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. prosinac 2011. 23:05

Napadač i ofenzivni vezni dva su prioriteta u Maksimiru, kad je prijelazni rok u pitanju. Uvijek je aktualan i novi stoper, ali vezni i napadač imaju 'prednost’. Jasno, dok nema trenera teško će biti nešto novo i s pojačanjima u svlačionici, time će se u Dinamu ozbiljnije početi baviti tek poslije nove godine, koliko znamo još ne postoji niti šira lista želja.

Međutim, ono što se sa sigurnošću može reći jest da dosadašnja iskustva, kad su zimske kupovine u pitanju, nisu baš previše pozitivna. Naime, većina igrača koji su u Maksimir došli u zimskom prijelaznom roku nisu se dokazali i vrlo brzo su otišli, ili su ostali daleko od udarne momčadi.

Samo se tri zimska pojačanja mogu izdignuti iz ove skupine. Robert Kovač svakako prvi je na tom kratkom popisu. Iako se u debiju u Splitu protiv Hajduka uklopio u Dinamovo sivilo, ipak je bio klasa za sebe, čovjek koji je u svakom slučaju, čak i na kraju karijere, za Dinamo bio pojačanje. Drugi je Adrian Calello, koji još definitivno nije opravdao epitet najskupljeg Dinamovog pojačanja u povijesti, ali se ipak ustalio u momčadi, malo u prvih 11, malo na klupi, tu je već četvrtu zimu sa zavidnom minutažom. Treći je Sammir kojega je Dinamo kupio od Atletica Paranaensea u ljeto 2007., ali je prethodne zime stigao na posudbu i svojevrsnu probu. Na kojoj je zadovoljio, pa se može reći da je ipak među zimskim pojačanjima.

Ne treba niti ovoga siječnja imati previše očekivanja od kupnje, Dinamo zimi kao da ne zna kupovati.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:17