Drago Sopta / Cropix
SKRIVAO OZLJEDU

Sammir naljutio Vahu: 'Posao trenera je složeniji od premijerskog, bolje da šutim...'

'Pa ne možeš stalno pratiti igrače, kad je otišao kući, kad je i što jeo... Zamislite, igrač dođe na trening, a prije pola sata se najeo. To je jako loše, dolazi do ozljeda'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. siječanj 2011. 10:13

Šok za šokom u Međugorju! Leandro Cufre morao je u Zagreb zbog ozljede, a možda će u metropolu morati i Sammir! Ozlijedio se, nastao je velik problem s Ahilovom tetivom, slijedi mu minimum sedam dana stanke. Nije to sve loše što se dogodilo u Međugorju. Koljeno je ozlijedio Tonel, Etta bole leđa, Carlosa i dalje muči hrskavica koljena.

Kao što vidite, pravi pomor Južnoamerikanaca i jednog Portugalca. Što se dogodilo, gdje je zapelo? Sljedeće godine će u Međugorju morati sagraditi bolnicu ako žele da im Modri dođu na pripreme.

- Ne znam što se događa. Je li to zbog terena, mokrih i tvrdih, može biti da neki nisu radili po programu koji sam im dao u zimskoj stanci pa sad ne mogu pratiti ovaj ritam - kazao je Vaha.

Prvi put na ovim pripremama vidjeli smo Halilhodžiča s velikom brigom na licu. Ovaj poprilični broj ozljeda Dinamovih profesionalaca naborao mu je čelo. Hoće li kazniti one koji nisu radili po predviđenom programu? Zna Vaha vrlo dobro tko je zabušavao.

- Što ću ih kažnjavati? Kaznili su sami sebe što ne mogu trenirati.

Zanimljivo, osim Tonela, ozlijedili su se oni koji su putovali preko oceana.

- Nakon nekog vremena u nekom klubu vidiš nedostatke kod igrača. Nije lako uhvatiti kulturu rada. Istina, ozlijedili su se oni koji su putovali doma, očito je bilo opuštanja, promjene klime...

Halilhodžić se potpuno otvorio pred novinarima. Osjetio je trenutak kad mora iznijeti ono što ga tišti.

- Sammir se ozlijedio prije tri dana. Međutim, nije prijavio svoju ozljedu.

Jeste li se jako naljutili zbog te Sammirove neprofesionalnosti? Izgleda nam da jeste?

- Malo je sve to komplicirano. Da vam sad sve kažem što mislim, vi biste to zloupotrijebili. Bolje da šutim.

Možda se Sammir bojao prijaviti ozljedu iz “pozitivnih pobuda”, možda nije želio propustiti ovu bitnu fazu priprema?

- Nogomet je jako kompleksan posao. Posao trenera je kompleksniji od onog koji obavlja premijer jedne države! Međutim, s ovom momčadi proveo sam četiri mjeseca, do sada nije bilo ozljeda. Ove pripreme su baza za dalje, šteta što sad nemam sve igrače na raspolaganju.

Vaha priča...

- Pa ne možeš pratiti igrače poput špijuna, kad je otišao kući, kad je i što jeo... Zamislite, igrač dođe na trening, a prije pola sata se najeo. To je jako loše, dolazi do ozljeda.

Onda se Halilhodžić pozabavio problemom s kojim se danas susreću mnogi roditelji. Surfanjem po internetu i igranjem playstationa. Ta pošast modernog za njega je strašna neugoda za sportaše.

- Nogometaši strahovito mnogo vremena provedu pred ekranom. Playstation se igra po čitavu noć.

Zašto igračima Dinama niste zabranili igranje playstationa?

- Ne idem ja u njihove sobe. To ne radim. Oni znaju što mogu, a što ne. A ja sve vidim na treninzima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:30