TE DIVNE JARUNSKE NOĆI

Sammir i Morales kažnjeni sa 10.000 eura, Ibanez sa 5.000, Cufreu i Calellu opomena

Odmah nakon utakmice s Osijekom Maksimirtom je počela kružiti informacija po kojoj je Dinamo za 'noćni provod na Jarunu' kaznio Sammira i Ibaneza sa po 10.000 eura. Calella s pola te svote, dok je Cufre zaradio opomenu...
Piše: ArhivaObjavljeno: 23. studeni 2010. 19:54

Bit će to najskuplje provedena tri sata za Sammira u svojoj karijeri noćne ptice. Kažnjen je s deset tisuća eura zbog kršenja discipline. U prijevodu, svaka minuta u klubu Gallery u noći sa subote na nedjelju Sammira je koštala nešto više od 400 kuna. Upola manje platiti će Ibanez, dok su Calello i Cufre prošli s opomenom.

Sa deset tisuća eura kažnjen je i Pedro Morales. On nije bio na “oproštajki” Calellove zaručnice na Jarunu, već je Čileanac kažnjen zbog toga što Vaha nije “popušio” njegov lažnjak o kašnjenju zbog problema s vizom.

- Ovi su ostali duže, a neki su i zatvorili restoran. Nije bio trenutak i nisu imali dozvolu. Nitko nema pravo biti iznad kluba, a Dinamo se mora poštovati pojasnio je Vahid Halilhodžić.

Razlike između visini kazne trener je pojasnio na način kako Sammiru i Moralesu nije prvi put.

- Nekad se to gledalo kroz prste, a ja ne želim stavljam naočale na oči. Kad nosiš dres velikog kluba, a Dinamo je najveći klub u Hrvatskoj, onda imaš nekih prava, ali i obaveza.

Inače, kazne će ići u zajedničku kasu u svlačionici koja će između sebe odlučiti što će s neočekivanom financijskom injekcijom. Možda se dečki dogovore, pokažu duh zajedništva i vrate lovu suigračima. «Kažnjenička bojnaľ se u srijedu priključuje ostatku momčadi i trebali bi konkurirati za utakmicu s Rijekom na Kantridi.

- Možda ne svi dodao je Vaha koji tvrdi kako je svlačionica pozitivno reagirala.

- Vidjeli ste to na travnjaku. Reda mora biti i nema praštanja za nikoga. Čitam kako u Engleskoj imaju velikih problema sa alkoholizmom. Znate, kada imate novac onda je sve škakljivo. Odjednom si i pametan i zgodan. I curice su tu...

Međutim, unatoč tome što je postao vlasnikom tek opomene, saznajemo kako je upravo Leandro Cufre najviše ogorčen Vahinom kaznom. Zasmetao je bivšem reprezentativcu Argentine odnos prema njemu kao najiskusnijem članu svlačionice Dinama. U ponedjeljak mu je bilo zabranjeno trenirati s ostatkom momčadi, a sutradan je umjesto da se priprema za Osijek nizao krugove u društvu prijestupnika iz Galleryja...

- Posebno je ljut jer ga je trener pred cijelom svlačionicom u subotu zamolio da stisne zube i unatoč ozljedi istrči protiv Hrvatskog dragovoljca. To nije odnos koji je Leo zaslužio. Ako je kažnjen opomenom, zašto su ga maknuli od prve momčadi - pita se dobar poznavatelj prilika u svlačionici Dinama.

Definitivno, Dinamo je najveći majstor u tome da sam sebi zagorča život. Baš sad kad im ide nikada bolje na svim frontama, umjesto idile oni serviraju prljavštinu iz svlačionice.

Cijela ta predstava zapravo je i vrlo nespretno odigrana. Umjesto da se u klubu odmah reagiralo, u ponedjeljak obavijestilo javnost o kaznama i završilo cijelu priču i prije nego što je počela, u Dinamu su slabo reagirali, pustili da se eksces zavrti po medijima, a objavom kazne sljedeći dan samo dali prostora za nagađanja i lutanja. Amaterizam...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 18:20