getty images
SAVJET IZ SUSJEDSTVA

Safet Sušić: 'Meksikanci imaju slabu obranu, ratoborni su, planu u sekundi...'

'Protiv Meksikanaca valja odigrati smireno, kao što smo mi, dok smo "glumili" naše susjede'
Piše: Fuad KrvavacObjavljeno: 04. lipanj 2014. 23:23

Reprezentacija BiH sa dvije američke pobjede sutra navečer po lokalnom vremenu leti za Sao Paolo, a potom autobusom u svoj Trening kamp Casa Grande u Guaruji. Izabranici Safeta Sušića u samo četiri dana slavili su dvije pobjede, nad Obalom Bjelokosti (2:1) i Meksikom (1:0). Ova druga izborena na stadionu Solder Field u Chicagu pred 60.707 gledatelja, nad Meksikancima je znatno draža. Jer, nakon dva poraza od Meksika u tri godine, prvi u Atlanti (0:2) a drugi na ovom istom stadionu kraj jezera Michigen (1:2), uslijedila treća sreća.

Što bi izbornik Safet Sušić mogao poručiti svog kolegi Niki Kovaču:

- U toj skupini će Brazil vjerojatno biti prvi, dok će se za drugo mjesto boriti Hrvatska i Meksiko i Hrvatska. Kamerun nije dovoljno kvalitetan kao te dvije reprezentacije. Njihov međusobni susret u Recifeu bit će izravna borba za drugi krug.

Ako bi vas izbornik Hrvatske nazvao što bi ste mu rekli s svezi Meksikanaca?

- Meksikanci su željeli igrati s nama, jer kažu da slično igramo Hrvatima. Ako su takvog mišljenja, nemam ništa protiv, onda smo odglumili naše susjede i Meksikance bi morali ranije poslati kući. Naravno, da Niko Kovač ima već sve podatke, DVD s utakmice a vjerojatno ćemo se i čuti po našem dolasku u Sao Paolo - rekao je Safet Sušić i dodao: - Na licima igrača ali njihovog izbornika vidjela se zabrinutost nakon loma desne potkoljenice Luisa Montesa. Samo se o tome pričalo. Ipak, Meksikanaca se Hrvati, pa i Brazilci moraju čuvati, igraju brzo, imaju opasan protunapad, i dosta su ratoborni. Za sitnicu planu... Protiv Meksikanaca valja odigrati smireno, kao što smo mi, dok smo "glumili" naše susjede.

Treba ih se čuvati nakon prekida, barem su bili opasni po obranu Zmajeva.

- Mislim da im je napad bolja strana, najviše pomutnje, kao i na prošlim utakmicama je stvarao Hernandez, a dobrim se pokazao Layun. Obrana je nešto slabiji dio momčadi Meksika - zaključio je kratku analizu Meksika, glavnog konkurenta Hrvata za plasman u drugi krug i dodao da je Hrvatska bolja i da se nada njenoj pobjedi i drugom mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 13:23