Jakov Prkić/ CROPIX
MINI VATRENI ŽELE FINALE

Ruse u Areni čeka 15.000 navijača, ruski izbornik 'pili naopako': 'Mi nismo favoriti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2012. 11:49

Arena Zagreb bit će puna do vrha! Ulaznice za današnji polufinalni dan su rasprodane još jučer oko podne. Tako je sigurno da će danas Hrvatsku u sudaru s Rusijom bodriti 15 tisuća gledatelja.

To je scenarij koji je malotko mogao predvidjeti prije početka Europskog prvenstva u futsalu. Štoviše, prognoze su kazivale da bi se mogao dogoditi pravi fijasko te da ovaj sport neće pretjerano zanimati Hrvate. Međutim, sjajan uspjeh hrvatske futsal reprezentacije uzrokom je neviđenog zanimanja, prave euforije.

Prema informacijama koje smo jučer dobili u Rusanovoj, zanimanje za polufinale daleko nadmašuje kapacitet Arene Zagreb, dvorana bi bila ispunjena i da prima 25 tisuća gledatelja.

Ne samo to, prodaja ulaznica za finale, iako se ne zna hoće li Hrvatska igrati završnicu, je iznad svih očekivanja, jučer je već prodano oko 10 tisuća ulaznica. Futsal-ludilo se nastavlja.

Ruski izbornik Sergej Skoroviče nije se previše opterećivao utakmicom sa Srbijom, za njih je to bila rutinska pobjeda.

- Naravno da sam gledao Hrvatsku. I ne samo na ovom prvenstvu! Nedavno smo igrali prijateljsku utakmicu, tako da poznajem vašu reprezentaciju - rekao je Skorovič.

Kao najjačeg aduta Hrvatske ruski je izbornik označio vratara Ivu Jukića.

- Jukić brani fenomenalno. Ne mogu se sjetiti prezimena vaših igrača, ali broj tri (Grcić) izgleda mi kao vođa.

Odao je priznanje svom kolegi Mati Stankoviću.

- Snaga Hrvatske je u kolektivu, i tu bih najviše zasluga dao Mati Stankoviću. On je uspio stvoriti odličnu atmosferu u reprezentaciji.

Napomenuo je da u polufinalu Eura nema favorita.

Srpski izbornik Aca Kovačević procijenio je izglede Hrvatske protiv Rusije.

- Hrvatska i mi igramo na sličan način, rekao bih i da smo otprilike podjednake kvalitete. Logično je zaključiti da će biti vrlo teško, iako je Rusija bolja od Ukrajine. Rusija je svjetska sila.

Savjet Hrvatima?

- Boriti se i čekati priliku. Hrvatska ima igrače koji su u stanju napraviti razliku, na primjer Marinović i Novak. Isto tako važan preduvjet je da Jukić nastavi braniti na ovoj razini. Bez njegovih obrana neće se moći razmišljati o plasmanu u finale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:27