PRVA HNL

RNK SPLIT - DINAMO 1-5 Angelo Henriquez hat-trickom odveo 'modre' do naslova!

Piše: ArhivaObjavljeno: 02. svibanj 2015. 12:41

Dinamo je glatkom pobjedom (5:1) i teoretski u Splitu osigurao naslov prvaka Hrvatske, deseti uzastopni, dok su domaćini doživjeli najteži prvoligaški poraz, ujedno su se riješili svih nada za plasman na europsku scenu. Naravno, „crvenima“ ostaje mogućnost da do europske vize dođu osvajanjem kupa, ali poslije ovog sraza sigurno su i sami postali svjesni kako su im te mogućnosti minimalne.

Jednosmjerna utakmica, naročito u finišu. Dinamo je s lakoćom poveo s 2:0, činilo se da bi „crveni“ mogli pretrpjeti katastrofu, što se i dogodilo. Međutim kad je Split smanjio na 1:2, otvorio su neke varljive nade da će se provući bez poraza. Ipak, Čileanac Henriquez je riješio sve dileme zaista prekrasnim golom, svojim trećim na ovoj utakmici da bi priču zaključili Ćorić i Hodžić, također na efektan način.

Domaći su se i postavili podređeno, od početka su igrali s osnovnom željom da ne izgube, svi duboko u svom prostoru, jedino Albanac Cikalleshi u napadu. Međutim, poslije pogotka Mršića domaći su se ohrabrili, pokušavali su doći do izjednačenja sve dok nisu primili treći gol. Onda je došlo i isključenje Blagojevića, do kraja se igralo na jedna vrata, ona Zagorčeva.

Obzirom na defanzivno postavljenu igru Splita, logično, bilo je samo pitanje trenutka kad će se otvoriti špina. I Dinamo je na brzinu stekao prednost od 2:0 (oba gola Angela Henriqueza, u 23. iz jedanaesterca, te 30.). Bilo je još opasnih napada i dobrih šuteva „modrih“, dok „crveni“ sve do svojeg gola (Antonio Mršić u 43.) faktički nisu ni zakoračili u kazneni prostor gostiju. Neizvjesnosti ipak nije bilo, Henriquez je pokazao golgetersku klasu, polučio je treći gol za Dinama, kasnije su Ćorić (78.) i Hodžić (80.) zaključili golijadu.

„Modri“ su igrali bez nekog posebnog napona, angažirano tek toliko da individualna kvaliteta, automatski skupna, dođe na vidjelo. U prvom planu je, naravno, bio centarfor Henriquez, također je jako dobro igrao i Arijan Ademi, pokretač svih akcija „modrih“.

Split se nekako držao do trenutka kad je Vrgoč skrivio jedanaesterac. On je bio kolebljiv, Henriquez je došao do lopte, vratar Zagorac ga je srušio, sudac Križarić nije izvukao loptu za prekršaj na rub šesnaesterca, čekao je mig svog pomoćnika Gorana Loparca, pa je pokazao na bijelu točku. Realizator Henriquez (23.), koji je ubrzo još jednom zatresao mrežu Zagorca (29.).Zanimljivo, u oba navrata Arijan Ademi je asistirao.Dojmljiv je u drugom dijelu bio i Ćorić.

Dinamo tako nastavlja sjajnu sezonu bez poraza (24 pobjede, osam neriješenih) i na najboljem je putu da izjednači onaj rekord Hajduka iz daleke 1950. (deset pobjeda i osam remija).

Split – Stadion Park mladeži. Gledatelja 1.500. Sudac: Igor Križarić (Čakovec) (6,5). Strijelci: Mršić u 43. za Splita, a Henriquez u 23.(11m), 30. i 57., Ćorić u 78. i Hodžić u 80. za Dinama. Crveni karton (drugi žuti) Blagojević u 65.)

Split (4-1-4-1): Zagorac (5) – Vidović (5), Barbarić (5), Vrgoč (5), Woon (5) – Blagojević (5) – Bagarić (5), Rog (5), Mršić (6) (od 82. Majstorović - ), Glavina (5) (od 60. Erceg 5)– Cikalleshi (6) (od 82. Kvesić - ).

Dinamo: (4-2-3-1): Eduardo (6) – Pinto (6), Šimunović (6), Goncalo(6), Pivarić(6) - Ademi (7), Machado(6) (od 64. Pavičić 6), – Pjaca (6,5) (od 46. Cekici 6), Ćorić(7), Fernandes (6,5) - Henriquez (8,5) (od 77. Hodžić – 6,5).

RNK SPLIT - DINAMO 1-5

KRAJ UTAKMICE

80. minuta - GOOOOOL!!! - Potpuni raspad Splita, Armin Hodžić na asistenciju Ćorića s desetak metara sprema loptu u mrežu

78. minuta - GOOOOOL!!! - Lijep gol mladog Ćorića s ruba kaznenog prostora

64. minuta - Blagojević zbog igranja rukom dobiva drugi žuti karton i Split ostaje s desetoricom igrača na terenu

57. minuta - GOOOOOL!!! - precizan udarac Henriqueza sa 18 metara za hat-trick sjajnog Dinamovog napadača

49. minuta - dobra prilika Roga koji s desne strane puca iznad Dinamovog gola

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minuta - GOOOOOL!!! - Glavina s lijeve strance prosljeđuje loptu Mršiću koji s petnaestak metara zabija za smanjenje vodstva

39. minuta - dobar udarac Pjace s petnaestak metara, ali i dobra reakcija zagorca

29. minuta . GOOOOOL!!! - izvrstan prodor Ademija po desnoj strani koji šalje prizemnu loptu ispred domačih vratiju, a Angelo Henriquez bez većih problema zabija svoj drugi pogodak

23. minuta - GOOOOOL!!! - Vratar Zagorac ruši Henriqueza na samom rubu šesnaesterca, sudac pokazuje na bijelu točku, a Čileanac sam uspješno realizira jedanaesterac

8. minuta - sjajan ubačaj Pivarića s lijevog boka na vrh peterca, Pjaca tuče glavom, ali Zagorac odlično brani

POČELA JE UTAKMICA!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 23:16