DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
UVJERLJIV PORAZ ŠIBENIKA

Rijeka uvjerljiva protiv Slovenaca! Lepinjica, Murić i Abass u desetak minuta sredili suparnika

Nogometaši Rijeke u prijateljskoj su utakmici pred nastavak prvenstva pobijedili slovenski Bravo 3:0
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 15. siječanj 2022. 17:26

RIJEKA - BRAVO 3:0 (Lepinjica 35', Murić 42', Abass 46')

UMAG Stadion kampa Stella Maris. Gledatelja 50. Sudac: Mateo Čalić (Marčana).

RIJEKA: Labrović, Galović, Lepinjica, Čestić, Ampem, Vukčević, Selahi, Gnezda Čerin, Braut, Murić, Drmić (još su igrali: Zlomislić, Merkulov, Velkovski, Simčić, Bušnja, Dujmović, Kukoč, Abass, Djibrila).

TRENER: Goran Tomić.

BRAVO: Fink, Tontelj, Križan, Ramić, Španring, G.Trdin, Nsana, Kancilija, Bajde, Gradišar, Šme (još su igrali: Vodeb, Orbanić, K.Trdin, Sivonjić, Rahmanović, Kirm, Selan, Puconja).

TRENER: Dejan Grabić.


Uvjeti za igru ovaj su put bili znatno bolji, suncem okupani tereni kampa Stella Maris kampa nisu toliko bili na udaru bure, zastavice okolo terena puno su se manje vijorile, što je očito odgovaralo i Tomićevim izabranicima. Već od prve minute su djelovali znatno agilnije, prije na lopti i brži bez nje nego što je to bilo u susretu protiv Domžala. Kao i u prvom pripremnom susretu, i ovaj put Tomić nije mogao računati na nekoliko igrača - Rijeka je bila bez Vučkića, Pavičića, Libera, Krešića, Obregona, Smolčića i Tomečaka.

Četvrtoplasirana momčad Prve lige Slovenije prva je preko svog napadača Bajde u 4. minuti uputila udarac prema golu Rijeke, lopta je otišla visoko iznad grede Labrovića, bio je to više udarac za statistiku nego prijetnja po golu. Već minutu kasnije odgovorila je Rijeka znatno opasnijom akcijom. Braut je lijepo povukao po desnoj strani, prizemnom loptom pronašao je Drmića, koji je pucao oštro, iskosa s 10-ak metara, lopta je pogodila samo vanjski dio mreže. Do polovice prvog dijela nismo vidjeli previše uzbuđenja na terenu, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca bez izglednih prilika, a onda je u 25. minuti Bravo skoro poveo.

Sava Čestić, nova akvizicija u redovima Bijelih, oklijevao je s dodavanjem u svojoj polovici, Bajde mu je ukrao loptu i uposlio suigrača Kanciliju, koji se sjurio u kazneni prostor Labrovića. Uslijedio je jak i prizeman udarac, no Labrović je odlično skratio kut i spriječio vodstvo slovenske momčadi. Tri minute kasnije opet je u prilici bio Miha Kancilija, opet ga je uposlio Gregor Bajde nakon dugog ispucavanja vratara Finka, rezultat je bio isti kao i koju minutu ranije, Labrović je još jednom dobrom intervencijom spasio svoja vrata. Isprobao je u 33. minuti Murić svoj udarac, bio je to njegov "klasični ulaz" s desne strane prema golu, bolja izvedba udarca je ipak izostala, lopta je otišla visoko preko gola.

Dvije minute kasnije Rijeka je povela. Ampem je izborio prekršaj na lijevoj strani, Murić je iz slobodnog udarca odlično centrirao, a Ivan Lepinjica, koji je danas prvo poluvrijeme igrao na poziciji stopera, u maniri klasnog napadača glavom neometan zabija vodstvo Rijeke 1:0. Mogli bi prekidi biti jako oružje Rijeke i u nastavku prvenstva...

Uspostavila je Rijeka svoju igru na terenu, brzi reposjed lopte, dva dodira s istom, malobrojni gledatelji koji su se naslagali uz ogradu igrališta mogli su uživati u tim minutama igre svojih ljubimaca, koji i drugu prijateljsku utakmicu igraju u crno-šarenom, retro dresu...

Još jedan plod takve igre stigao je u 42. minuti susreta. Razigrani, rastrčani Prince Ampem osvojio je loptu točno na polovici igrališta, sjurio se poput lokomotive prema šesnaestercu Brava, gdje je preciznim dodavanjem pronašao Murića. Riječka "sedmica" ovakav poklon nije propustila, riješio se je natrčalog Križana i ljevicom matirao nemoćnog vratara Finka za 2:0 vodstvo Rijeke.

U nastavku susreta bilo je dovoljno nekoliko sekundi da Rijeka stigne i do svog trećeg pogotka. Agilni Selahi presjekao je jedno dodavanje protivnika, dugu loptu naprijed prema Bušnji uputio je Murić. Mladi Čakovčanin u redovima Rijeke na drugoj je vratnici vidio natrčalog Abassa i nesebično mu asistirao, Gancu nije bilo teško poentirati praktički na prazna vrata za 3:0.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, Rijeka je uspješno kontrolirala vodstvo i diktirala tempo bez većih oscilacija, unatoč tome što su na poluvremenu ušla brojna nova imena u igru.

U posljednjih deset minuta susreta Rijeka je mogla preko prilika Merkulova i udarca Bušnje povećati svoje vodstvo, a najbolju šansu propustio je Abass. Naime, i drugi put zaredom Rijeci je u pripremnim susretima dosuđen kazneni udarac, i drugi put igrači Rijeke nisu ga uspjeli realizirati. Nakon Bušnje, priliku je u 87. minuti dobio i Abass, njegov udarac uspješno je obranio vratar Fink. Odmah nakon toga uslijedio je još jedan pokušaj Abassa, no vratar Brava je opet bio uspješniji.

Goran Tomić i stručni stožer mogu itekako biti zadovoljni, kako i rezultatom, tako i prikazanom igrom na terenu. Rijeka je, čini se, na pravom putu, još jedino moraju vježbati jedanaesterce. Možda im budu zatrebali već u polufinalu Kupa Hrvatske protiv Osijeka, igra se samo jedna utakmica... Sve u svemu, za Rijeku protiv Brava možemo reći samo – bravo.

Poraz Šibenika

Nogometaši Šibenika u Medulinu su izgubili od OFK Žarkova sa 0-3 (0-1).

Mrežu Šibenika pogađali su Ilić (16), Milunović (46) i Perić (90-ag).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:56