NAPAD NA VRH LJESTVICE

Rijeka demonstrirala silu na otvaranju prvenstva: 'Dinamu isto moramo pokazati zube!'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 14. srpanj 2013. 20:26

Divota je počela i prije utakmice, kad se popunila tribina ispod semafora, kad je zapjevala Armada. Nitko se ni ne sjeća nakon koliko godina je Kantrida u fenomenalnom ljetnom ruhu prvo kolo dočekala više nego polupuna. Grmljavina sa zapada, s druge strane kontra razumljivo znatno malobrojnijih, ali nazočnih Demona. Silna pozitivna energija sporta i nogometa.

Uz dominaciju na svakom četvornom metru travnjaka, ona najizrazitija Rijekina bila je personificirana u igraču s dimenzijom više u odnosu na ostale koji su trčali Kantridom. Leon Benko... Nova sezona, a ista sjajna, stara priča. Tomečak je goste načeo, a golgeter najprije gurnuo u knock-down pa i definitivno srušio na tlo. Igrač utakmice i najbolji strijelac. Ništa se, na Rijekino golemo zadovoljstvo, promijenilo nije.

- Svi smo oduševljeni atmosferom. Oduševljeni, ali ne i iznenađeni. To je naša Armada, to je naša publika. Uz nas na svakoj utakmici, i kad nam ide i kad nam ne ide. A drukčije ni ne možemo do uspjeha nego sa tim zajedništvom kluba, momčadi i publike. Navijači, hvala vam. Znamo da ste uz nas i to nam je silni adut više - pričao nam je Benko.

Poslije samo 90 minuta ne donosi se generalni sud, ali su dobivene prve naznake. Kakve?

- Već smo prošle sezone napravili iskorak, a sada smo još jači. Dakle, minimum je ponoviti plasman na treće mjesto, ali klupski je cilj ovaj: od trećeg mjesta naviše. To znači da nam na pamet ne pada odreći se moguće borbe za naslov! Dinamo je kvalitetan, no uigrava se Rijeka koja mu može i treba pokazati zube. Ne biti daleko nego se boriti sa njima. Moramo biti Dinamov glavni konkurent! Naravno, bez euforije. Ponizno i polako, ali prema naprijed. Samo šutjeti i raditi. Tekmu po tekmu. “Laganini”...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:35