Tea Cimaš/CROPIX
IDILA NA KANTRIDI

Riječke pripreme iz snova: U šest utakmica zabili 25 golova, a primili samo 2

I u susretu protiv Kopera vidjelo se koliko Sharbini znači Kekovoj momčadi. Ali "papiri" za registraciju grobničkog virtuoza još nisu stigli. A početak sezone je blizu, jako blizu
Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 07. srpanj 2013. 21:22

Riječani su prije dva dana u nadmetanju s Koperom, za razliku od prethodnih pripremnih ogleda, moć prvenstveno demonstrirali izvan granica igrališta - na tribinama.

Istina, upisana je i šesta pobjeda, u isto toliko odigranih utakmica, što svakako treba pozdraviti, ali bijeli orkestar nije bio uštiman kao protiv, recimo, Ludogoreca (3:1), Olimpije (4:0) ili pak Šampiona (8:0) koji je teško stradao u Žuknici.

- Ova je utakmica pokazala da nije isto igrati u Kostreni i na Kantridi. Očito je da su neki igrači možda bili malo impresionirani ambijentom - smatra trener Matjaž Kek.

No dobro, njegovi su nogometaši iz punog treninga zaključili pripreme tijekom kojih je, osim uigravanja, bilo vrlo važno i fizički se što bolje spremiti za sve izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni.

- Stoga smo protiv Kopera bili malo spori i "teretni". Puno smo trenirali. Iz tog razloga znao sam da neće biti lako kao što su neki očekivali. Ruku na srce, pobijedili jesmo, ali ovakva nam predstava neće biti dovoljna protiv Istre 1961.

Kada se podvuče crta, prvi čovjek struke ipak nije nezadovoljan jer je, kako dodaje, dobio neka saznanja o tome što Bijeli još moraju popraviti u danima koji slijede.

- To ću, naravno, podijeliti s igračima. Analiza je namijenjena njima.

Nije loše što je Bijelima prije početka sezone došla upravo ovakva utakmica, malo tvrđa i teža. Iako, opet su Kekovi igrači bili ti koji su, prije svega u prvoj polovici susreta, imali inicijativu.

- Drago mi je da nismo prekinuli pobjednički niz. Ali da je iza nas i šest poraza, a da sam ja kao trener vidio pozitivne stvari, ne bih bio nezadovoljan. Tako da...

I u ovom susretu vidjelo se koliko Sharbini znači Kekovoj momčadi. Ali "papiri" za registraciju grobničkog virtuoza još nisu stigli. A početak sezone je blizu, jako blizu.

- Napravili smo sve što je u našoj moći i po tom pitanju mi više ne možemo djelovati. Postoje nekakve regule kojih se moramo držati, i to je to. Ako ne ide, ne ide. Što da je, recimo, bio kartoniran? Isto ne bismo mogli reagirati. Ja ne gradim igru na jednom igraču. To bi bilo pogubno, ali i ne bi bilo fer prema ostalima. Anas je i u ovoj utakmici pokazao dosta dobrih stvari, još je jednom potvrdio da se radi o pojačanju. Ali to nije nikakva novost. To smo i znali kada smo ga odlučili angažirati. Ne treba od toga sada raditi veliki cirkus.

Istra 1961 u petak?

- O tome ćemo u četvrtak!

PRIPREMNE UTAKMICE RIJEKE:

Kronološki, pobjednički niz Bijelih na pripremama izgledao je ovako:

Stupnik 4:0

Olimpija 4:0

Triglav 4:0

Ludogorec 3:1

Šampion 8:0

Koper 2:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:23