Damir Krajac / CROPIX
VIKINGUR - RIJEKA 1-5

Riječani protutnjali Ovčjim Otocima, uzvrat na Kantridi bit će samo formalnost

Matjaž Kek je planirao nekoliko izmjena u postavi u odnosu na Ferencvaros i Hajduk
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 31. srpanj 2014. 12:35

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici riješili sve dvojbe oko prolaska u četvrto, kvalifikacijsko kolo Europske lige, nakon pobjede 5-1 (2-1) na Ovčjim Otocima uzvrat s kvalitetom skromnim Vikingurom na Kantridi sljedeći četvrtak bit će samo formalnost.

Gosti su se otpočetka nametnuli, diktirali brzi ritam i kontrolirali zbivanja na umjetnom travnjaku nacionalnog stadiona u Torshavnu. Igralo se praktički na jedna vrata, ona domaća, smjenjivale su se akcije slijeva i sdesna.

Matjaž Kek je, kako smo i pretpostavljali, napravio minimalan potreban broj izmjena u odnosu na zadnje dvije utakmice, s Ferencvarosom i Hajdukom: Mitrović, Kvržić i Jahović upali su umjesto Samardžića, Sharbinija i kartoniranog Krstanovića.

Trener domaćih Sigfridur Clementsen također se odlučio na svojih standardnih 4-4-2, bili su domaći prisiljeni na branjenje i prijetnju kontrama, no kako se i očekivalo, najviše su prijetili iz prekida. Srećom po goste, nije bilo jakog vjetra da ih ometa.

Poznata je stvar da su prekidi i Rijekin forte: u 14. minuti Brezovec je na prvoj vratnici pronašao Leškovićevu glavu i pobjednici hrvatskog Kupa su poveli. Nakon što su u nekoliko navrata propustili povećati vodstvo, u 35. minuti domaći su na govoto identilan način izjednačili, strijelac je bio napadač Hansson. No, u smiraj poluvrena Kvržić se namjestio na udarac polulijevo s ruba šesnaesterca i pogodio suprotni kut za 1-2. U sljedećoj minuti domaćima se ozlijedio vezist Djurhuus, ušao je Filip Đorđević, 20-godišnji imenjak i prezimenjak srpskog reprezentativca iz Nantesa, dakako, puno manje kvalitetan. Odmah je prebačen u napad, a strijelac Hansson pomaknut u sredinu.

U drugih 45 minuta ušlo se s istim postavama, a već u 52. minuti prelomljene su sve dvojbe oko ukupnog pobjednika kad je Jahović zabio svoj prvijenac za Rijeku, glavom s prve vratnice na Tomečakov centaršut. Ubrzo su oba trenera mijenjala, domaći imali jedinu prigodu preko Đorđevića, a gosti s nova dva pogotka potvrdili superiornost. Kvržić je zabio nakon kombinacije s Jahovićem, a Kramarić iz 11-erca kojeg je iznudio Ajayi. *

Vikingur – Rijeka 1-5

Poluvrijeme: 1-2

Sudac: Dimitar Mečkarovski (Makedonija) 7.

Strijelci: 0-1 Lešković (14, Brezovec), 1-1 Hansson (35, S. Olsen), 1-2 Kvržić (45+1.), 1-3 Jahović (52, Tomečak), 1-4 Kvržić (76, Jahović), 1-5 Kramarić (81.-11 m)

Žuti kartoni: S. Vatnhamar, Gregersen (Vikingur).

Igrač utakmice: Zoran Kvržić.

Stadion: Tórsvøllur. Gledatelja: 1000.

Vikingur (4-4-2): Turi 5,5; B. Hansen 5, Gregersen 5, E. Jacobsen 5, H. Jacobsen 5; S. Vatnhamar 5, S. Olsen 5,5, Djurhuus 5 (od 45+2. Đorđević 5,5), F. Justinussen 5; A. Olsen 5 (od 77. Sorensen -), Hansson 6 (od 64. H. Hansen 5).

Rijeka (4-4-2): Vargić 6; Tomečak 6,5, Mitrović 6, Lešković 6,5, Leovac 6; Jugović 6 (od 65. Ajayi 6), Brezovec 7, Jajalo 6 (od 68. Zlomislić -), Kvržić 7,5; Jahović 7, Kramarić 7 (od 82. Čanađija -).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 15:26