Nikola Wolf/CROPIX
GREDA U 90. MINUTI!

Riječani propustili matirati Lokomotivu, Slaven u 15 minuta 'potopio' Zaprešićane

Odigrane su dvije utakmice petog kola MAXtv Prve lige. U Zagrebu su Rijeka i Lokomotiva odigrali 0-0, dok je u Koprivnici Slaven Belupo pobijedio Inter sa 3-2
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2011. 00:06

LOKOMOTIVA - RIJEKA 0-0

Lokomotiva je u svojoj drugoj ovosezonskoj domaćoj predstavi u Maksmiru dočekala Rijeku. Trener Lokomotive Marijo Tot je na travnjak poslao istu momčad koja je prošloga tjedna slavila u Zadru. Strateg gostiju Alen Horvat u igru je od prve minute poslao Meksikanca Alfereza od kojeg struka Rijeke mnogo očekuje u novoj sezoni.

Lokomotiva je započela vrlo angažirano. Peko je nakon solo prodora pokušao u 8. minuti iznenaditi Lisjaka koji je lakoćom obranio njegov pokušaj. Tri minute kasnije dalekometnim je udarcem zaprijetio Poljak, no Lisjak je ponovo bio siguran. Rijeka je prvi puta opasnije zaprijetila u 21. minuti. Čaval je ubacio s lijeve strane, a Križman glavom tukao pokraj vratnice. U tim je trenucima s južne tribine zapjevala i Armada.

Gostujući trener Alen Horvat u dvije je situacije glasno negodovao na odluke neuvjerljivog suca Šimčića. Prvo je tražio kazneni udarac nakon što je Bule igrao rukom u kaznenom prostoru Lokosa, a zatim ga je 'šokiralo' zaleđe u situaciji kada se Alferez sjurio prema vratima Lokomotive.

U sudačkoj nadoknadi prvoga dijela Čulina je iz slobodnog udarca sa 30-ak metara snažno tukao, Mitrović je nespretno reagirao, lopta mu je ispala iz ruke, ali se zaustavila na vratnici.

Veliki zicer za Lokose početkom drugoga dijela. Antolić je nakon duplog proigravanja s Bulom izašao sam na Lisjaka, lijepo ga prebacio, ali je s gol-linije loptu izbio Švrljuga.

I u drugom dijelu ljutio se Alen Horvat. Ovoga puta na drugog pomoćnog suca Dražena Fejera, koji je ponovo u sumnjivoj situaciji podigao zastavicu i time zaustavio nalet gostiju. Čini se kako je bjelovarski sudac ovoga puta grubo pogriješio na štetu Riječana.

Novu veliku prigodu Plavo-bijeli su propoustili u 55. minuti. Brozović je ubacio iz kornera s desne strane, a Bule neometan iz srca kaznenog prostora volejem šutirao iznad gola.

Do kraja utakmice Lokosi su svim silama pokušavali stići do pobjedonodnog pogotka. Sjajno je lijevom stranom u 76. minuti prošao hitronogi Pivarić, koji je na drugoj vratnici tražio Peku. No, ovaj je za korak bio kratak. U 80. minuti Peko je vrha kaznenog prostora pokušao iznenaditi Lisjaka, no njegov je udarac bio neprecizan. U 90. minuti Baković je bio blizu golu, ali je glavom pogodio gredu.

SLAVEN BELUPO - INTER 3-2

Farmaceuti su odigrali furioznih pola sata, utrpali su gostima iz Zaprešića tri laka komada te je i konačna pobjeda domaćih nakon sjajnog uvoda izgledala kao sigurna opcija. Međutim, nesigurna igra u obrani omogućila je Zaprešićanima dvije dobre prilike, od kojih su jednu pretvorili u pogodak za smanjenje vodstva...

1-0 Bušić

U samom uvodu utakmice Slaven Belupo je prvi pravu priliku pretvorio u pogodak za vodstvo. Benko je prihvatio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i u sredini pronašao Tomislava Bušića, koji je manirom rasnog strijelca iz prve pogodio Santinijev gornji lijevi kut. Tako je Bušić nakon pogotka Cibaliji nastavio seriju.

Samo minutu nakon domaćeg vodstva, Oršić se našao sam pred Rodićem, ali nije bio precizan. Na drugoj strani uzvraća Benko, ali Santini otklanja opasnost izbacivanjem lopte u korner.

2:0 Poljak

Mujanović je izborio prekršaj na rubu šesnaesterca, a nekadašnji Interov igrač Stjepan Poljak je s 18 metara majstorski naciljao i pogodio gornji lijevi kut. Spremio je loptu u same rašlje, bilo je to neobranjivo za Santinija.

3:0 Mujanović

Kardinalnu pogrešku Šarića kaznio je Goran Mujanović pogotkom za 3:0. Interov veznjak se poigravao pred kaznenim prostorom, a koprivnički mu je napadač oduzeo loptu i lako svladao gostujućeg vratara.

3:1 Šćrbec

Mladi Filip Šćrbec izveo je sjajnu solo-akciju. Prošetao se kroz domaću obranu, gurnuo loptu kroz noge Grgiću i onda matirao Rodića.

Još jedan kiks domaće obrane propustio je u nadoknadi Oršić, glavom je poslao loptu pored vratiju.

Najveće uzbuđenje drugog dijela stvorili su suci, koji su u 67. minuti označili naoko nepostojeći korner za Inter. Domaći su igrači prosvjedovali, a najglasniji je bio Slavenov trener Roy Ferenčina, kojeg je sudac Mlakar nakon intervencije četvrtog arbitra Jovića poslao na tribinu uz veliko negodovanje gledatelja.Inter je na kraju smanjio zaostatak.

3:2 - Yankep

Yankep je u 89. odapeo sa 25 metara i pogodio donji desni kut.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:26