PRVA HNL

Remi Lokomotive i Slavena

Oba su trenera uoči dvoboja ustvrdila kako im je prvenstvena stanka došla kao naručena, no nju je očito mnogo bolje iskoristio Ante Čačić
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. studeni 2014. 17:58

Znaju se Ivković i Čačić, a to se itekako vidjelo u sablasno praznoj Kranjčevićevoj. Trener gostiju zgusnuo je sredinu i trozupcem Paracki-Brlek-Crepulja poptuno otupio kreativnost Šovšića i Pavičića, što je u stratu značilo da je Lokosima prekinut dotok kvalitetnih lopti za ofenzivni dio momčadi. Nakon starta u kojem je već u 6. minuti Marić odlično zagrijao Karduma, već od 15. minute Koprivničani su se razbudili i do kraja poluvremena bili opasniji takmac. Čvrst blok i kontranapad bio je glavni forte gostiju koji se na djelu najbolje vidio u 16. minuti, kada je Brlek odlično iz drugog plana izbacio sjajnu loptu za Delića koji bježi Mrzljaku, ali njegov udarac fantastično brani Sluga. Devetnaest minuta gosti su na malom prostoru izigrali domaćine, međutim Sluga je na kraju akcije obranio nedovoljno dobar pokušaj Brleka. Bila je to definitivno najbolja akcija prvoga dijela, koje je sa studeni donijelo promrzle dlanove, ali i hladan dojam.

Do kraja prvih 45 minuta obje su momčadi imale nekoliko poluprilika, međutim sve je to bilo nedovoljno kvalitetno kako bi Lokomotivi ili Slavenu Belupu donijelo prednost. Belupov blok najbolje je držao Paracki, a Delićeva brzina i neugasla Vugrinčeva lucidnost stvarali su probleme Lokosima, dok je Ivkovićeva momčad uglavnom pokušvala preko bokova ili prebacivanjima posljednje linije gostiju. Obje postavke uglavnom su se razbijale o hridi tvrde, čvrste obrane...

Za potpuni dojam i uvid u dvoboj u kojem su, barem u najavama, obje momčadi tragale za pobjedom, valjalo je ipak pričekati drugih 45 minuta, budući da je Ivaković često u odmorima znao razbuditi i razbucati svoju momčad.

Oba su trenera uoči dvoboja ustvrdila kako im je prvenstvena stanka došla kao naručena, no nju je očito mnogo bolje iskoristio Ante Čačić. Jer ni u nastavku Ivkovićevi momci nisu uspjeli uspostaviti dominaciju i naplatiti veću indididualnu klasu; čačić je pak u stanci proaktao što ima i stvorio čvrsti blok, od Belupa praktički preko noći stvorivši momčad koja na travnjak ne izlazi kao pred streljački vod, već se prvenstveno zna dobro braniti, ali i kreirati poneku opasnost.

U 63. su ipak Lokosi preko Pavičića i Mišića došli do prilike riješiti susret, no nakon što je potonji zaobišao Karduma i pucao s lijeve strane iskosa, loptu je prije gol linije uspio izbiti Fuštar. A onda prilika utakmice za - goste. Ozobić je na lijevos strani proigrao Melnjaka, koji ubacuje na vrh peterca, otkud Delić iz prve, iz voleja gađa gredu a lopta se odbila u teren prije nego je očišćena od strane domaće obrane. A sve energičniji i glasniji Ivkovićev glas krasno je odavao koliko je Lokomotiva jučer bila u - podređenom položaju...

ZAGREB Stadion u Kranjčevićevićevoj. Gledatelja: 200. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 6. Pomoćnici: B. Križarić i Fejer. Četvrti sudac: I. Križarić. Delegat: Šutalo.

LOKOMOTIVA (4-1-4-1): Sluga - Mrzljak, Mrčela, Prenga, Musa - Leko - Doležal 5 (od 78. Kolar -), Pavičić, Šovšić 5, Rukavina - Marić 5 (od 46. Mišić).

Trener: Ivković

S. BELUPO (4-3-2-1): Kardum - Purić, Edson, Fuštar, Melnjak - Brlek, Paracki, Crepulja - Ozobić, Delić - Vugrinec 5,5 (od 58. Cesarec).

Trener: Čačić

ŽUTI KARTONI: Prenga (35 - preoštar start), Mrčela (64 - preoštra igra), Mrzljak (75 - držanje za dres)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:44