Tomislav Erceg
 Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
VODEĆI GOLGETER

REKORDER HAJDUKA NAHVALIO PRVU VIOLINU SPLITKOG KLUBA 'Ne troši se previše i koristi prilike, lijepe stvari mogle bi se dogoditi za Hajduk ako ostane'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 06. kolovoz 2019. 10:45

Tomislav Erceg, vodeći golgeter Hajduka u 1. hrvatskoj ligi (81 pogodak) osvrnuo se na drugoplasiranog Miju Caktaša (54 pogotka)...

- Mijin je učinak za svaku pohvalu. Iako je po prirodi veznjak, igra na poziciji polušpice, a lani se pretvorio u prvog napadača kada se igra podredila njemu. Gol protiv Lokomotive bio je sjajan. Nije ono lako zabiti. Traži gol, ima iskustvo i mirnoću, sazrio je, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Ne troši se previše u igri i koristi prilike. Pogođena mu je pozicija. Ima slobodu u kretanju i igri, ulazi u međuprostor i „njuši“ gol. A kad zabijaš u kontinuitetu kao što Caktaš zabija, raste ti samopouzdanje.

Split, 040819.
Stadion na Poljudu.
Utakmica 3. kola 1.HNL izmedju klubova HNK Hajduk Split i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Enis Cokaj, Mijo Caktas.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Foto: Vojko Basic / CROPIX

- Može li stići moj rekord? Ha, vidjet ćemo. Sad svi očekuju da zabije petnaestak golova po sezoni. Nije nemoguće da me dostigne, ali će to najviše ovisiti o tome koliko će još Mijo ostati u Hajduku. Tržište je takvo, sve se brzo odvija, a klubovi ovise o novcu i teško mogu dugoročno nešto planirati. I bolji igrači od njega mijenjaju sredine.

- Za Hajduk bi bilo dobro da ostane što dulje i nastavi u dosadašnjoj formi. Ako tako bude, mogle bi se dogoditi lijepe stvari za Hajduk, tim više što se i Eduok čini kao odličan igrač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 08:24