foto: Nikola Vilic / CROPIX
JUNAK SPLITA

PURGER PAD DINAMA SLAVIO U - DUGAVAMA 'Kričao sam od radosti, dolazilo mi je da pred ekranom još jednom viknem, goool!'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 22. ožujak 2016. 09:10

Fran Tudor, 21-godišnji Zagrepčanin s dalmatinskim korijenima, junak je navijača Hajduka. Taj status junaka stekao je na račun pobjedonosnog gola u derbiju protiv Dinama, jer je takva praksa da onaj tko sruši "modre" odmah postaje kultni igrač. Tudor je prošlog ljeta stigao u Split, nastupio je na 42 utakmice u bijelom dresu, od toga čak 39 u startnih jedanaest.

Odmah poslije derbija zaputio se kući u Dugave, u njegovom domu čekali su ga roditelji i prijatelji, a u ponedjeljak ujutro priuštio je sebi užitak u omiljenom kafiću "Lupo", gdje je primao čestitke i najbližima objašnjavao kako je prisilio Eduarda na kapitulaciju.

- Kad sam zabio, odmah na početku - rekao nam je Tudor (Alen Orlić, press-šef Hajduka omogućio je grupi novinara link s Tudorom) - bila je to zaista nedoživljena sreća, prava ekstaza. No, kako smo u vodstvo došli brzo, shvatio sam, kao i svi, da će biti teško održati tu prednost. Borili smo se, nadmašili svoje fizičke sposobnosti, bilo je baš ono iz petnih žila, na motivaciju, na podršku Torcide.

Sigurno ste pogledali snimku gola?

- Ne jednom, nego deset i više puta. I ono kako sam kričao od radosti dolazilo mi je da i pred ekranom još jednom viknem, goool! Vjerujte, naježio sam se od miline, evo i sada me trnci prolaze.

Fran Tudor je bio jako dobro raspoložen, objašnjavao je kako stalno "sanjaš odigrati takvu utakmicu". O raspletu u borbi za naslov je rekao:

- Sad smo uzeli tri boda Dinamu, na redu je Rijeka. Mi ćemo voditi glavnu riječ. No, pravo da vam kažem, svejedno mi je tko će biti prvak - Dinamo ili Rijeka. Dao bih sve da smo mi prvaci. Bit će i toga, uvjeren sam…

Logično je bilo pitanje o toj razlici između ove i kup-utakmice, te kolike se šanse Hajduka da iznenadi Dinamo u Kupu.

- Ovakvim pristupom u stanju smo pobijediti svaku našu momčad. Recimo da postignemo rano gol u uzvratu u Zagrebu pa da vidimo kako bi se to zavrtjelo. Poslije prve utakmice u svlačionici smo razgovarali, pa i kasnije, odlučili smo pokazati da imamo zajedničke motive, da smo jedan uz drugog. Dokazali smo da nismo mlakonje kako su nas neki prikazali nego da imamo karakter, pravi mentalitet. U stvari, to je Hajduk.

Tudor je po dolasku primljen kao pomoćna snaga, ali se malo po malo prometnuo u standardnog prvotimca, poslužio je i kao desni bek pa se ustalio na lijevom boku. Isposlovao je i poziv za reprezentaciju U-21.

- A što mogu kazati nego da mi se snovi ispunjavaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:22