Bruno Konjevic / CROPIX
LUDNICA U CIBONI

PRVI TROFEJ U POVIJESTI Futsal Dinamo osvojio naslov pobjednika regionalnog Kupa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2014. 00:33

U spektakularnom ambijentu Košarkaškog centra Dražen Petrović malonogometaši Dinama svladali su nakon infarktne utakmice Alumnus 4:3 i osvojili naslov pobjednika regionalnog Kupa, regije Sjever te se okitili prvim trofejem u klupskoj malonogometnoj povijesti. Bio je to vrhunski futsal užitak koji će se još dugo prepričavati, a posebno vrijedi apostrofirati spektakularnu atmosferu u gledalištu. No, krenimo redom.

Sama utakmica započela je boljom igrom Dinama, Šokota i društvo propustili su nekoliko izglednih prigoda za pogodak, dok se na golu Alumnusa odličnim obranama istaknuo vratar Antonio Vuk. Prvoligaš s Martinovke nakon spomenutih propuštenih prigoda Plavih stigao je do prednosti u 14. minuti kada je Grbeša sa 7 metara lijevom nogom naciljao lijevi donji kut. Igrač Alumnusa gotovo se ispričavao publici na postignutom pogotku nagradivši je pljeskom s parketa. Niti 60-ak sekundi kasnije branitelj naslova udvostručio je prednost. Penava je izmaknuo pozornosti Dinama i prebacio vratara Škorića za u tom trenutku konfornu prednost Studenata. Ipak, nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor poentirao je Pezelj i vratio dinamovce u igru.

U 26. minuti zbog prekršaja nad Perićem isključen je Pavlović, a s igračem više na parketu Grbeša je postigao svoj drugi pogodak poentiravši lijevom nogom iskosa s desne strane prizemnim udarcem, pogodivši lijevi donji kut vratara Škorića. Činilo se u tom trenutku da će Alumnus rutinski privesti utakmicu kraju. No, potpuna "ludnica" uslijedila je u posljednjih pet minuta susreta. Prvo je u 35. minuti Grgić iz gužve pogodio lijevi donji kut vratara Vuka i smanjio zaostatak dinamovaca, potom uslijedila je rijetko viđena drama u posljednje dvije minute utakmice. Junak dvoboja postao je Domagoj Purgar koji je sinoć s dva pogotka osigurao sebi sigurno mjesto u povijesti Futsal Dinama.

Purgar je prvo u 39. minuti lijevom nogom naciljao desni donji kut za izjednačenje, a potpuni urnebes na tribinama uslijedio je 40-ak sekundi prije kraja kada je isti igrač iz slobodnog udarca nakon što je isključen Horvat pogodio mrežu za potpuni preokret. Do kraja su Šokota i društvo zadržali stećenu prednost i slavlje plave družine moglo je započeti.

Bilo bi nepravedno ne posvetiti par redaka rijetko viđenoj atmosferi u Draženovom domu. Prepune tribine gotovo sat i pol vremena bez prestanka su podržavale svoje momčadi, a u gledalištu je dominiralo mnoštvo transparenata i zastava među kojima su se isticali: "Dinamo svetinja", "Sloboda Dinamu", "Jedan član, jedan glas" i "Dinamo Zagreb iznad svih"... Nakon svega viđenog čak i da niste navijač Dinama za spomenutu atmosferu mogu se naći samo riječi hvale i veliki naklon.

Futsal Dinamo - Alumnus 4-3

KK Dražen Petrović. Gledatelja 5500. Suci: Danijel Janošević 7, Adin Hasić 6,5 i Anto Marić 6,5. Delegat: Željko Krešić.

STRIJELCI: 0:1 - Grbeša (14), 0:2 - Penava (15), 1:2 - Pezelj (19), 1:3 - Grbeša (26), 2:3 - Grgić (35), 3:3 - Purgar (39), 3:4 - Purgar (40).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 22:13