DAMIR SKOMRLJ Cropix
BIT ĆE TO NOVA RIJEKA

‘Cosmi show‘ je svršeno vrijeme! Na Rujevici kreće remont: ‘Situacija je vrlo loša, treba se nešto poduzeti‘

Čelnici kluba s Rujevice sigurno neće ponoviti grešku kao s početka sezone
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 15. studeni 2022. 14:09

"Cosmi show" na Rujevici prošlo je svršeno vrijeme, talijanski stručnjak nije dočekao taj 14.11. na klupi Rijeke, dan kojeg je tijekom svojih, u najmanju ruku osebujnih izlaganja kroz nešto više od dva mjeseca, nekoliko puta označio kao njegov pravi početak rada. Ono što se očekivalo od njega, a to je brzi i željeni pomak u rezultatu i igri, čelnici kluba nisu dočekali, a dva vezana rezultatska debakla (poraz u kupu kod BSK, Dinamo) samo su ubrzali njegov odlazak s mjesta čelnog čovjeka struke i jasno pokazali predsjedniku Miškoviću da će ove sezone morati, zajedno sa svojim suradnicima, u potragu za novim, četvrtim po redu trenerom.

Samo za usporedbu, Rijeka je u zlatnim sezonama prije ove do četiri promijenjena trenera stigla kroz devet odigranih sezona dok će u ovoj tužnoj, sumornoj riječkoj godini četvrti po redu trener sjediti na klupi već u 18. kolu i susretu protiv Osijeka!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Čelnici kluba s Rujevice sigurno neće ponoviti grešku kao s početka sezone kada su oklijevali prvo s izborom trenera, a zatim i s potvrdom svojim "vojnicima", trenerskom dvojcu Tadić Budicin koji su, istini za volju, krenuli u pripreme s momčadi od prvog dana, da će upravo oni biti i službeno inaugurirani. Svima je bilo, pa vjerojatno i njima, jasno da nisu bili prvi izbor. Bio je to "okidač" za očito ionako karakterno labilnu skupinu igrača bez pravog lidera na terenu, stvari nisu krenule u željenom smjeru...Umjesto da su se sami malo više zauzeli na terenu radije su se prepustili struji negative koja je nizvodno "odnijela" puno toga dobroga što je Rijeka stvorila u prethodnom desetljeću.

Sva sreća da je nakon povijesnog debakla i najvećeg broja primljenih pogodaka u povijesti Rujevice krenula duga pauza u kojoj klub čeka jako puno posla. Prva stvar koju se treba napraviti bez odgađanja je imenovanje novog trenera koji će onda po svom guštu slagati momčad za nastavak sezone, a očekuje se svakako i bitan redizajn momčadi. Srećko Juričić, aktualni savjetnik predsjednika i sportski direktor u radijskoj je emisiji " Pod stijenama Kantride" potvrdio upravo to.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Situacija je vrlo loša, treba se nešto poduzeti. Prvi korak je taj da dovedemo novog trenera. Ja se nadam da ćemo dovesti trenera koji će imati snage, energije da ekipu izvuče iz ovog stanja u kojem je sada. Imamo neka imena, meni se čini da je uvijek najbolje bilo kada smo mi slijedili vlastiti primjer, da je to jedan mlađi trener koji je već negdje dokazan, koji ima određene uspjehe i puno energije. Gledamo u tom nekom smjeru, nadam se da ćemo nekog takvog naći. Stranac ili domaći trener? Ja mislim da je za našu ekipu bolje da je trener domaći, nemamo sad vremena da se netko prilagođava i upoznaje hrvatsku ligu. Trener bi svakako trebao doći prije početka priprema, da on napravi program i da mišljenje o igračima. Svakako mislim da je u svlačionici bilo i previše igrača, vrlo je teško raditi s tolikim brojem igrača, nastojat ćemo taj broj smanjiti i svesti ga na neki optimum. S druge strane, moramo dovesti i kvalitetne igrače koji će biti na razini Rijeke i koji će moći ovu Rijeku dignuti na više stepenice nego na kojima je sada, kazao je Juričić koji je osim "rezanja" kadra najavio i njegov redizajn s obzirom da se na ljeto očito griješilo kada je sportska politika u pitanju.

- Kako smo već ove sezone promijenili tri trenera, a sva trojica su dobri, kvalitetni treneri, nisu to treneri neznalci, znači samo da je nešto i do igrača. Došli smo do zaključka da igrači koji su nas na ljeto napustili nisu adekvatno zamijenjeni, ova Rijeka ima kvalitetu za biti sigurno bolje plasirana nego što je danas, ali ipak nema tu kvalitetu koju smo priželjkivali. Da smo sve dobro napravili kod dovođenja igrača, sigurno ne bi bili u ovakvoj situaciji u kojoj jesmo, no bilo je tu i drugih okolnosti koje su utjecale na sve ovo poput ozljeda Mitrovića i Halilovića, dok se i od Vrančića očekivalo da svojim iskustvom bude jedan od nositelja. Cilj nam je svakako napraviti zdravu svlačionicu, a nadam se i vjerujem da to možemo napraviti i da ćemo na proljeće gledati jednu drugačiju, "procvjetalu" Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 17:08