Ronald Gorsic / CROPIX
RIJEKA BEZ AMBICIJA

Proradili napadači - Rukavina prekinuo golgeterski post, Krstanović zabio i asistirao!

U posljednjoj utakmici 12. kola MaxTV Prve lige Dinamo je u Maksimiru pobijedio Rijeku sa 2-0 i tako ponovno pobjegao drugoplasiranom Hajduku na četiri boda
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. listopad 2011. 16:53

Dugo je Dinamo tražio put da otključa obrambeni bedem Rijeke, a to mu je uspjelo u drugome djelu zahvaljujući jokeru s klupe. Ivan Krstanović prvo je asistirao Rukavini, a potom sam stavio točku na i maksimirske predstave. I smirio opasnost od tektonskih potresa u Maksimiru...

Maksimir je postao rob navika. Na tribinama propuh, na travnjaku jalovost. Red navijanja sa Sjevera, pa malo uvreda. Potom baklja na novom travnjaku (!) i zvižduci sa Istoka.

Poluvrijeme je bilo za zaborav. Dinamo s inicijativom, ali jalov. Nemoćan i suzdržan. Kao da su 'modre' bluze čekale Sammirov bljesak, trenutak nadahnuća Dinamove 'desetke' pa da se probije čvrsta obrana Rijeke. Osim udarca glavom Domagoja Vide, nismo vidjeli baš ništa vrijedno pažnje. Nula. Zero! A Rijeka? Vidi se kako je Ivo Ištuk to fino posložio. Gusta obrana i brze polukontre. Par puta je bilo opasno za Kelavu, ali nije bilo prave završnice. Zanimljivo, u najavi ih je Jurčić pročitao. Kazao je da će se Rijeka postaviti u Maksimiru upravo na način kako su se i postavili, ali valjda nije pročitao svoju momčad. Doduše, nedostajali su Badelj, Kovačić, Šimunić... I to je jedino opravdanje.

U drugome djelu pojavila se kiša, a Dinamo je ubacio u brzinu više. Očito je 'jezikova juha' u svlačionici urodila plodom, baš kao i zamjena napadača. Jurčić je izvadio Beqiraja i dao priliku Krstanoviću. U 57. minuti je Luis Ibanez dugom loptom pronašao visokog napadača, a koji je potom neometan glavom spustio za Rukavininu egzekuciju.

Bio je to gol koji je otvorio put Dinama prema vrijednim bodovima koji su zadržali Hajduk na -4, ali bio je to i gol koji je označio prekid golgeterskog posta 'modrog' napadača. Nije Ruki zabio od Malmöa u Maksimiru sredinom kolovoza, ili preciznije 1170 minuta.

Pitanje pobjednika sasvim je otklonjeno desetak minuta prije kraja utakmice. Sammir je vidio Vrsaljka na boku, a ovaj je kao na pladnju poslužio Ivana Krstanovića. Krle je to s tri metra zakucao u rašlje... Kraj je Rijeka dočekala s desetoricom igrača na travnjaku. Alfarez je postao vlasnik crvenog kartona zbog pomalo priglupog napucavanja lopte u ogradu!

DINAMO – RIJEKA 2-0 (Rukavina 57, Krstanović 79)

Utakmica je završena!

87. minuta - Alferez je isključen.

79. minuta - U Maksmiru je sve rješeno. Sve je napravio Vrsaljko na desnoj strani, odlično je uposlio Krstanovića koji iz blizine zakucava loptu u mrežu.

74. minuta - Sammir za Rukavinu, lopta udara u vanjski dio vratnice.

67. minuta - Sammir je dao sjajnu loptu Krstanoviću u prostor, ali njegovo primanje je bilo katastrofalno...

57. minute - Dinamo je ipak pronašao put do mreže Lisjaka. Krstanović je glavom spustio loptu za Rukavinu, koji ne griješi...

50. minuta - Tomečak je glavom pucao pokraj vrata...

Gotovo je prvo poluvrijeme.

45. minuta - Alferez je krenuo sam prema Kelavi, ali Dinamova obrana ga je sustigla i spasila svog vratara od velikih neugodnosti.

41. minuta - Miloš je 'okrenuo' Ibaneza na desnoj strani, uputio opasnu prizemnu loptu, ali u posljednji trenutak očistio je Vida.

38. minuta - Tomečak je pucao sa 18 metara, ali Lisjak je s lakoćom to obranio.

27. minuta - Vida je pucao nakon ubačaja iz kornera, lopta je prošla pokraj vrata...

21. minuta - Dinamo još uvijek ne može zaprijetiti Lisjaku. Pucao je Leko iz daljine, ali nije bilo veće opasnosti za Lisjaka.

16. minuta - Stvorila se gužva nakon kornera Dinama, pokušao je Pokrivač, ali neuspješno...

10. minuta - Početak susreta nije donio ništa spektakularno. Tek jedan pokušaj na svakoj strani - Rukavina je zaprijetio Riječanima, a Križman Zagrepčanima.

Utakmica je počela!

DINAMO (4-4-2): Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Leko, Calello, Pokrivač, Sammir - Rukavina (od 85. Kramarić), Beqiraj (od 54. Krstanović);

RIJEKA (4-2-3-1): Lisjak - Švrljuga, Datković, Baković, Tadejević (od 71. Čaval) - Kreilach, Vukman (od 75. Stepčić) - Miloš, Gutierrez, Križman (od 64. Močinić) - Alferez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:26