Damir Krajac / CROPIX
PROPUŠTA PRIPREME

Problemi za Štimca: Pletikosa tri dana uoči Škotske brani na drugom kraju svijeta!

U ključnom ogledu za ostanak protivnik nam je drugoligaš SKA Energija Kabarovska, a do poprišta uzvrata 4. lipnja morat ćemo letjeti čak 9 sati! - rekao je hrvatski vratar
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. svibanj 2013. 14:06

U nedjelju je to trebala biti utakmica za očuvanje prvoligaškog statusa. CSKA je prvak Rusije i nogometaši Rostova očekivali su da će gosti biti težak, ali ipak manje motiviran protivnik. Umjesto toga Moskovljani su igrali maksimalno, propustili nekoliko zicera, a domaćini iz Rostova opalili su tri puta po golu i poentirali za 3:0 pobjedu.

- Eh, da je bilo tako sreće u nekim prijašnjim utakmicama onda danas ne bismo razbijali glavu zbog doigravanja - kazao nam je Stipe Pletikosa odmah nakon utakmice, prije koje je dobio tri priznanja od navijača i kluba za najbolje učinke u protekloj sezoni..

- Stvarno su me zadužili pažnjom i jedva čekam da Rostov ostvari ostanak u ligi kako bismo se napokon mogli opustiti po tom pitanju - kaže Pletikosa i dodaje: - Imali smo peha jer su i drugi takmaci postigli takav rezultat u posljednjem kolu da se formirala tablica četiri kluba, a u tom omjeru smo mi najslabiji. Da je samo jedan od njih dobio ili izgubio, samo ne neriješeno, mi bismo ostali bez doigravanja u ligi.

Ovako ćete morati na drugi kraj svijeta?

- Da, protivnik nam je drugoligaš SKA Energija Kabarovska, a do poprišta uzvrata 4. lipnja morat ćemo letjeti čak 9 sati!?"

Znači da ne stižete na pripreme reprezentacije za Škotsku?

- Razgovarat ću već danas s izbornikom Štimcem o nastaloj situaciji. Nadam se da će shvatiti moju situaciju. Rostov se bori za ostanak u Premier ligi i osjećam ne samo profesionalnu nego i moralnu obvezu da to maksimalno dobro odradim sa suigračima. Tim prije što nam rezervni golman ide s mladom reprezentacijom Rusije na Europsko prvenstvo..Kako se tamo igra 4. lipnja ujutro po našem vremenu, jer je vremenska razlika 7 sati, onda bih se već u ranim jutarnjim satima 5. lipnja mogao vratiti u Zagreb. Do utakmice sa Škotima ima onda još dva dana. Vidjet ćemo što kaže izbornik - kazao je Pletikosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:08