Nikola Vilić / Cropix
OKRŠAJ U LICI

Privedeno 30 navijača Dinama te 35 Hajduka! BBB-ovci se međusobno potukli na tribini

Zbog alkoholiziranosti 30-ak navijača je privedeno u Splitu i propustit će derbi. Kako doznajemo ukupno je privedeno 30 navijača Dinama i 35 navijača Hajduka, prije početka utakmice
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. rujan 2011. 22:33

NAJNOVIJE Neredi na tribinama

Oko 15 minuta prije početka utakmice na jugozapadnoj tribinu Poljuda, gdje su smješteni navijači Dinama, došlo je do nereda između njih samih. Situaciju je vrlo brzo primirila interventna policija čijih je 40 pripadnika ostalo na jugozapadnoj tribini, kako se ne bi ponovili unutarnavijački sukobi BBB-a. Zbog alkoholiziranosti 30-ak navijača je privedeno i propustit će derbi.

Stigli na Poljud

Oko 19.15 sati 15 autobusa prekrcanih s navijačima Dinama stiglo je na zapadno parkiralište pokraj pomoćnih terena. Tako sve skupa ima 20-ak autobusa, što je oko 1300 do 1400 navijača. Ujedno je i pet Prometovih zglobnih autobusa prevezlo navijače Dinama koji su svoje osobne automobile ostavili u Dugopolju.

U Dugopolju kupili karte

Ipak će oko 950 Dinamovih navijača gledati utakmicu na Poljudu, budući je Hajduk za njih organizirao prodaju karata u Dugopolju. Tako su svi oni koji nisu imali karte, uspjeli taj dragocjeni papirić kupiti prilikom silaska s autoceste i odlaska Split.

Navijačka groznica pri vrhuncu

U samom Splitu navijačka groznica polako, ali sigurno dolazi do vrhunca. U fotogaleriji pogledajte kako su se sve navijači spremili za derbi.

Sve mirno

Po Splitu do 15 sati ni po čemu se nije dalo naslutiti da se na Poljudu u 20 sati igra derbi utakmica između Hajduka i Dinama.Na naplatnim kućicama u Dugopolju policija je pregledavala svaki autobus koji je dolazio, a nekima su dali i pratnju do Splita. Veći broj organiziranog dolaska navijača s autobusima očekuje se oko 16 sati.

Problem s kartama

Iz Zagreba je krenulo 13 autobusa s navijačima BBB na derbi Hajduka i Dinama koji se igra u subotu na Poljudu. U ranim popodnevnim satima ih se očekuje u Dugopolju, na izlazu s autoceste A1. Međutim, velika većina njih, ako ne i svi, kako neslužbeno doznajemo, nemaju karte! Naime, tražili su 1500 karata više nego što im je omogućeno. Kada im nije ispunjen zahtjev, vratili su dobivene karte.

S druge pak strane, neslužbeno doznajemo, da će svima onima koji ne budu imali karte dolazak na utakmicu biti zabranjen, te će biti vraćeni u Zagreb! Zbog alkoholiziranosti 30-ak navijača je privedeno u Splitu i propustit će derbi. Kako doznajemo ukupno je privedeno 30 navijača Dinama i 35 navijača Hajduka, prije početka utakmice.

Obračun u Lici

Narušavanja javnog reda i mira na području Splita nije bilo i može se reći da je dva sata pred samu utakmicu sve u redu.Jedini manji izgred bio je u centru Splita gdje su djelatnici policije nekolicini Torcidaša oduzeli bengalke.

Nadalje, derbi u Splitu zasigurno neće vidjeti 30-ak BBB, prema policijskim izvorima, koji su zaustavljeni na području Ličko-senjske županije gdje je navodno došlo do sukoba s navijačima Hajduka. Nitko nije ozlijeđen, jer je policija spriječila fizički obračun. 30-ak BBB je stoga skinuto s karavane iz Zagreba i odvedeno na prekršajnu obradu na području policije Ličko-senjske županije.

Tijekom dana do 14h

Kako neslužbeno doznajemo, do 14 sati na području Splita nisu zabilježeni nikakvi izgredi, pa ni najmanji, vezani uz utakmicu Hajduk - Dinamo. Jedino je jutros rano, kako neslužbeno doznajemo, u blizini stadiona Poljud zamijećen muškarac bez majice, ali s Dinamovim šalom, kako 'baulja' oko stadiona, vjerojatno u alkoholiziranom stanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 10:33