Tea Cimas / CROPIX
LUDOGOREC - RIJEKA 2:1

Pripreme u Španjolskoj: Ludogorec u prijateljskom susretu bolji od Rijeke

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 28. siječanj 2015. 20:06

Aktualni prvak Bugarske, koji na polovici prvenstva zaostaje tri boda za vodećim sastavom, nanio je poraz Bijelima u drugom susretu koji su nogometaši trenera Matjaža Keka odigrali u sklopu španjolskog dijela priprema . Ludogorec je uzvratio Riječanima za ono što mu se dogodilo u ljeto 2013. kada je prvoligaš s Kantride izašao kao pobjednik u Austriji (3:1).

U 5. minuti zatresla se mreža Stojanova, no pomoćni sudac, nakon udarca Ajayija (lopta je na putu prema golu promijenila smjer) signalizirao je zaleđe. Upitno! Izostankom Sharbinija, upravo je riječki Nigerijac dobio priliku na desnoj strani u formaciji 4-2-3-1, u liniji s Jugovićem postavljenim centralno iza isturenog Balaja i Tomasova desno, dok su srcem terena ordinirali Cvijanović i Zlomislić. Obrana Bijelih prvi je put ozbiljnije morala intervenirati u 12. minuti kada je pokušaj Ludogoreca s gol-crte “očistio” Tomečak. Nedugo zatim vratnica je bila saveznik Riječana, koje nije uspio matirati Zlatinski, da bi na odbijenu loptu natrčao Azevedo i pogodio gredu. Bugari su u tom periodu igre u nekoliko navrata prelagano osvajali prostor, što ih je i dovelo u poziciju da opasno zaprijete vrataru Vargiću. No, Bijeli su ipak bili konkretniji u svojim pokušajima. Jedan u 29. minuti iskoristio je Tomasov, pogodivši iz slobodnog udarca s 20-ak metara lijevi donji kut “jedinice” Ludogoreca - 1:0. Stojanova je nekoliko trenutaka kasnije dobro “zagrijao” Balaj. U završnici 1. poluvremena nepotrebno povlačenje Bijelih u svoj šesnaesterac (akciju Bugara trebalo je ranije spriječiti) rezultiralo je jedanaestercem koji je izborio Abalo u kontaktu s Ajayijem. Siguran s “kreča” bio je Moti - 1:1

U nastavku je ritam prekidan brojnim izmjenama. Prvi su preko Alexandrova zaprijetili Zeleni. Bila je to samo najava onoga što će se dogoditi u 51. minuti. Blok Rijeke ostavio je previše prostora Bezjaku koji je prizemnim udarcem s ruba 16-erca zabio pogodak za preokret Ludogoreca. Mogao je Ivančić ekspresno poravnati, ali u njegovu pokušaju nedostajalo je preciznosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:39