Vladimir Dugandžić/CROPIX
MISTERIOZNI AMERIKANCI

Prije tri mjeseca osnovali tvrtku i najavili nepostojeće gostovanje Hajduka u SAD-u

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. lipanj 2013. 11:10

Američki investitori u Hajduk jučer su se dodatno ekipirali. Naime, ranim poslijepodnevnim letom odvjetniku Michaelu R. Gloveru i njegovom suradniku Seadu Karaselimoviću pridružio se Darren Treasure, psiholog NBA momčadi Charlotte Bobcats koja je u vlasništvu velikoga Michaela Jordana.

Treasure je stigao, a član momčadi američkog nogometa Detroit Lionsa Ndamukong Suh napustio je Split. On se pojavio, svojim imenom i svojom veličinom da je posebnu težinu ovoj priči, a realizacija eventualnog posla sada je na operativcima, a tu je odvjetnik Glover prvo ime.

Danas su se sastali sa predsjednikom Hajduka Brbićem i krenuli, kako kažu na sastanak u Zagreb.

No, tko su ti Amerikanci? Tko su doista ulagači i koja je to tvrtka koja bi željela ulagati u Hajduk? I postati vlasnici trofejnog splitskog kluba? Glover i Karaselimović zasad su rekli samo onoliko koliko drže da javnost treba znati.

A većinu informacija drže za sebe, makar postoje najave da bi kroz dan-dva, mogli javnosti prezentirati puno više detalja.

Na internetu i nema previše podataka o Michaelu Gloveru, no nešto smo ipak iskopali. I zvuči zanimljivo. Naime, na stranici udruge novina u Arizoni postoji objava o osnivanju tvrtke 'Swerve Investment Group, LLC’. Ovo LLC znači da se radi o društvu s ograničenom odgovornošću, a kao članovi s barem 20 posto udjela u tvrtki navedeni su naši friški splitski znanci Michael R. Glover, Ndamukong Suh i Darren Treasure.

Ta je tvrtka osnovana u travnju ove godine, a prije četiri mjeseca startala je i tvrtka 'ProSoccer Promotions, LLC’ u kojoj se kao manager navodi Michael Glover, a kao član Sead Karaselimović.

Ova potonja tvrtka na svojoj zasad šturoj stranici navodi kako planira u siječnju iduće godine organizirati turnir s nekoliko top klubova američkog MLS-a i nekoliko europskih klubova, kao i klubova iz Meksika.

A jedini konkretni klub koji se navodi, i to kao gost ovakvog turnira za iduće tri godine, je Hajduk!?

Obje navedene tvrtke uz odvjetnika Glovera imaju i poveznicu u vidu odvjetničkog ureda 'Van Cott & Talamante’ iz Phoenixa koji je davno osnovan kao 'Glover & Van Cott’. Glover, međutim, više nije partner u tvrtki već djeluje kao 'Of Counsel’, neka vrsta savjetnika, vanjskog suradnika ureda.

A ured 'Van Cott & Talamante’ za dvije tvrtke koje je Glover ove godine osnovao s partnerima radi kao 'statutory agent’, odnosno taj je ured zadužen za eventualne parnice i nagodbe tih tvrtki, ali i na adresu ureda stižu pravne obavijesti kao i porezni računi.

Partneri u uredu su iskusna odvjetnica Joyce Van Cott i mlađi Ryan J. Talamante, a na bogatoj listi njihovih klijenata uglavnom su razna osiguravajuća društva.

A Marin Brbić zna za opciju gostovanja Hajduka u SAD-u, no tvrdi da je ta priča odavno stavljena "ad acta".

- Tu nam je ideju ponudio Sead Karaselimović u studemome prošle godine kad je bio na seminaru trenera u Splitu. Ponudio je da nam plate cjelokupne pripreme, no kako ove godine igramo 36 kola i raspored je zgusnut to smo nakon razgovora s trenerom Tudorom odbili - kaže Brbić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:05