AP
NAJBOLJI ZA NAVIJAČE

'Priče o interesu velikih klubova su špekulacije'

'Zdravlje je odlično iako imam manje tegobe. Zateže me aduktor i stišću leđa. Obavili smo snimanje u Londonu, nema trauma, znači u pitanju je zamor materijala'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. svibanj 2011. 19:04

Nakon tri godine Premier lige priča je drugačija samo po formatu i glamuru. Kao što mu je tri godine nakon dolaska iz Zaprešića u Dinamo scenarij promijenio tek dimenziju. U svim dosadašnjim ciklusima karijere Luka Modrić kao lajtmotiv nudi napredak, osobni i momčadski.

Iz Zadra je sa 16 godina otišao u juniore Dinama nagovještavajući bobanovski talent. Sa 18 godina na kaljenju u Zrinjski Mostar, u momčadi koja se jedva spasila ispadanja zaslužio je naslov najboljeg igrača BiH lige. Premješten u Zaprešić predvodio je Inter do borbe za prvaka, zaključene iza Dinama. U Maksimiru je u tri sezone dizao momčad “drvene lige” do tri titule, dva Kupa i Superkupa.

Otkako drži kormilo HR reprezentacije, ona je došla do praga četvrtfinala Eura, povijesnih pobjeda nad Englezima i Nijemcima, ostajući živjeti u krugu Top ten FIFA rankinga. To su činjenice, dojmovi su individualni. Zato se izbornik Bilić prije svake utakmice, a pogotovo one u kojoj nema Kranjčara i Rakitića, pita: je li Modrić OK?

Pitamo i mi...

- Zdravlje je odlično, hvala Bogu, iako imam manje tegobe. Zateže me aduktor i stišću leđa. Obavili smo snimanje u Londonu, nema trauma, znači u pitanju je zamor materijala.

Klasična naplata, kako kažu brutalnog ritma Premier lige?

- Ritam jest strašan, pogotovo kad se uz obveze lige, dva kupa, igra i Liga prvaka te nastupa za reprezentaciju. No, to je život profesionalnog igrača, zato smo plaćeni.

Imali ste opet sezonu opterećenu zdravstvenim problemima?

- Na stranu uobičajene tegobe mišića ili mehaničke ozljede zbog kojih se pauzira tjedan ili dva u tri godine Premier lige, jedina teška ozljeda bila je puknuće kosti noge. Dakle, nije da sam baš opterećen ozljedama. Ove sezone me zaustavila operacija slijepog crijeva, i to u trenutku kad sam bio u najboljoj formi. Prvi sam put u životu operiran, zato sam bio pomalo opterećen zahvatom, ali, srećom, sve je brzo i dobro sanirano.

U Premier ligi zaključujete treću sezonu, ima li novog napretka?

- Mislim da sam taktički jači, pozicijski se bolje postavljam i tako lakše ostvarujem trenerove zadaće. Kao zadnji vezni imam i veće odgovornosti u igri pa moram što brže i jednostavnije djelovati.

Ima li u svim tim medijskim špekulacijama o interesu Manchester Uniteda, Intera i drugih klubova iz europske elite konkretnih situacija?

- Puno se u medijima špekulira o mojem transferu, ali istina je da dosad nije bilo konkretnih ponuda, jer bi me u suprotnom zvali u klub na razgovor. Kad i ako nešto i dođe, sjest ćemo i razgovarati te odlučiti u interesu svih.

Znači, ne isključujete opciju promjene sredine?

- Ne isključujem ni jednu opciju, u nogometu je uvijek sve moguće. Ponavljam, meni je u Tottenhamu sjajno, ali ako dođe ozbiljna ponuda nekog većeg kluba, onda bih s vodstvom Spursa analizirao tu novu situaciju i zajednički bismo odlučili što je najbolje za sve nas. Svaku eventualnu situaciju riješili bismo bez ikakvih repova.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju!

Navijači Tottenhama izabrali Modrića za igrača sezone



U nedjelju završava sezona u engleskom Premiershipu, a nogometaši Tottenhama su sasvim blizu osvajanja petog mjesta koje kao nagradu donosi izlazak iduće sezone u Europa ligu... Tottenham ima bod više od Liverpoola, te domaću utakmicu protiv Birminghama, koji se bori za održavanje prvoligaškoga života. Liverpool, pak, gostuje kod Aston Ville u tom posljednjem kolu.

Kako god Tottenham okončao ovu sezonu može se govoriti da su zadovoljili igrama i rezultatima, jer su usporedno s teškom Premierligaškom sezonom dobro gurali i u Ligi prvaka. Prošli su skupinu, pa Milan u osmini finala, a u četvrtfinalu su naletjeli na madridski Real protiv kojeg nisu imali rješenja (ukupno 5-0 za Madriđane u dvije utakmice).

Najviše pohvala tijekom sezone, od igrača Tottenhama, je dobio 25-godišnji hrvatski veznjak Luka Modrić, koji je ujedno od strane navijača ovog londonskog kluba izabran za - igrača sezone. U subotu su navijači posjetili trening svojih miljenika, te je nakon toga upriličena mala svečanost na kojoj je Modrić i službeno dobio statuu najboljeg klupskog igrača sezone.

- Jako sam počašćen ovom nagradom. Hvala svim našim navijačima i stvarno mi mnogo znači - bile su prve Modrićeve riječi nakon primanja nagrada, te je nastavio:

- Bila je ovo jako lijepa sezona za nas, posebno njen prvi dio kada smo nastupali u Ligi prvaka. Nadali smo se jednoj od prve četiri pozicije u prvenstvu kako bi opet mogli našim navijačima donijeti Ligu prvaka na stadion, ali nije se dogodilo. No, pokušat ćemo dobiti Birmingham i biti peti, te time izboriti Europa ligu što također nije malo ostvarenje.





Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 11:25