JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
MLADA ZVIJEZDA BRILJIRA

Preokret na Poljudu! Hajduk je u 2. kolu juniorske Lige prvaka, dragulj Bijelih opet zabio prekrasan gol

U sljedećem kolu protivnik je bjeloruski Minsk, a prema ždrijebu Hajduk je domaćin 3. studenoga
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. listopad 2021. 18:52

HAJDUK – ŠKENDIJA 3:1 (2:1) (0-1 Hamza (29),1-1 Antunović (31), 2-1 Čuić (40), 3-1 Brkljača (80)

SPLIT – Stadion na Poljudu. Gledatelja 500. Sudac: Cristian-Petru Ciochirca. Pomoćnici: Schreiner i Obritzberger (svi Austrija). Četvrti sudac: Jurić (Hrvatska)..

HAJDUK (4-2-3-1): Silić - Škaričić (od 81. Posinković), Bradarić, Vladušić, Hrgović (od 81. Dominić) – Lazar (od 57. Krolo), Capan – Pukstas, Antunović (od 70. Vrcić), Brkljača (od 82. Jakir) – Čuić. TRENER: Marijan Budimir.

ŠKENDIJA (4-2-3-1): Bedjeti - Berzati, Meljiči, Emini, Osmani (od 68. Ismani) – Amiti, Rakipi – Kaba Jakupi (od 90. Jusufi), Hamza (od 90. I.Shabani), Nazifi (od 68. E.Shabani) – Memedi. TRENER: Berat Imeri.

ŽUTI KARTONI: Meljiči (11-igranje rukom), Lazar (49- grub prekršaj), Rakipi (52- povlačenje za dres).


Juniori Hajduka nastavljaju natjecanje u juniorskoj UEFA Ligi prvaka, sjevernomakedonska Škendija eliminirana je uvjerljivo s dvije pobjede i ukupnih 5:1. Nakon dva pogotka u Skopju, 19-ogodišnji Filip Čuić dodao je i jedan zgoditak na Poljudu s tim da je raspoložene suigrače imao u Mati Antunoviću i Marku Brkljači. U sljedećem kolu protivnik je bjeloruski Minsk, a prema ždrijebu Hajduk je domaćin 3. studenoga, a gostuje u uzvratu 24. studenoga.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Poljudski dvoboj sa Škendijom protekao je u izrazitoj dominaciji mladih hajdukovaca, a prvo uzbuđenja priredio je Marko Capan u 12. minuti. Nakon igranja rukom Meljičija na 17 metara od vrata, Capan je namjestio loptu, šutirao preko „živog zida” i pogodio lijevu vratnicu. Škendija se uglavnom branila, a iz prvog pravog prelaska na polovicu Hajduka stigli su gosti do pogotka. Memetriza Hamza je lijevom vanjskom potegao sa 15 metara iskosa s lijeve trane prekrasno pogodivši suprotni lijevi gornji kut nemoćnog Silića za 0:1.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Škendija se nakon vodstva ponovno povukla sa kompletnim ljudstvom iza lopte, a igrači u bijelim dresovima nisu se obeshrabrili primljenim pogotkom. Dapače, već dvije minute kasnije poravnali su na 1:1. Odbijenu loptu od stopera Meljičija prihvatio je Antunović i preciznim prizemnim udarcem sa 10 metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut Bedjetijeve mreže. Sve dvojbe oko putnika u sljedeće kolo riješio je Filip Čuić zgoditko za 2:1. Loptu je zahvatio u poluvoleju na 12 metara, desnom nogom poslao loptu u lijevi kut za pljesak sa tribina i svečane lože odakle je utakmicu gledao njegov stariji brat, trenutno ozljeđeni Mario Čuić.

U nastavku ništa novo, Bijeli su i dalje kontrolirali posjed, napadali prema vratima Bedjetija. U 61. minuti bio je Čuić blizu novog pogotka, na asistenciju Capana sa vrha peterca šutirao je glavom preko vrata. Konačni rezultat postavio je Brkljača koji je na drugoj vratnici iz blizine zakucao prizemnu loptu Ivana Krole u 80. minuti. Unatoč rezultatskom zaostatku neambiciozna Škendija je u drugom dijelu bila potpuno obrambeno orijentirana, pa je vratar Silić u miru odgledao drugih 45 minuta.

Hajduk je lagano uplovio u 2. pretkolo juniorske Lige prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:13