Goran Mehkek / Cropix
ISTO NE VRIJEDI ZA LP

PREKID BOJKOTA Ali samo za HNL utakmice, BBB-i se na Poljudu vraćaju na tribine

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 30. kolovoz 2011. 02:20

Pada li bojkot? Po svemu sudeći, odgovor je pozitivan. Ali ne i posve isključiv...

Posljednjih dana intenzivirali su se sastanci Bad Blue Boysa, na kojima je tema bila budućnost bojkota. Nije tajna da se unutar redova nalaze brojni oponenti tom načinu izražavanja negodovanja prema klupskoj vrhušci i načinu poslovanja, a ulazak Dinama u Ligu prvaka i potpuni uspjeh modrog PR-a preko “navijača za kunu”, samo su otežali situaciju. I stoga su Boysi došli do kompromisa: Bojkot se ukida! Uz dodatak, važan dodatak: Samo za utakmice HNL-a! Što bi značilo da bi se BBB utakmicama vratili upravo na - Poljudu!

Takav je epilog iz navijačke perspektive najrazumniji; da se bojkot ukinuo za sva natjecanja, bio bi proglašen potpunim debaklom i autogolom, budući bi svi pomislili kako se od cilja odustaje zbog Lige prvaka i madridskog Reala.

Ovako, želja je dati važnost HNL-u te pokazati da nisu navijači koji na stadion dolaze zbog suparnika, nego - Dinama. Time bi, usto, odali svoj stav o protivljenju regionalnoj ligi. Takva je situacija jučer ujutro bila gotovo sigurna, a jedino ju je mogao poremetiti ponovni sinoćnji sastanak.

Navodno, postojala je opcija o potpunom prekidu bojkota, njegovom apsolutnom nastavku, odlasku samo na gostujuće utakmice, te ova varijanta s HNL-om. Koja bi mogla i trebala predstavljati najsretnije rješenje. Samo, ako se stvar i obistini, Boysi će biti pod velikim povećalom, jedna baklja na travnjaku u potpunosti bi Zagreb i navijačko tkivo okrenula protiv njih. Što bi bio poraz bojkota. Iz trenutačne perspektive - bojkot nije izgubio. Možda nije ostvario zacrtani cilj, ali je indirektno gurnuo Dinamo u Ligu prvaka. Neosporna je činjenica da se marketing Dinama napokon pokrenuo tek nakon uspostave bojkota. Pa je uslijedilo šminkanje stadiona, pojačavanje momčadi...

Nakon, dakle, 4. kolovoza 2010., nakon dugih 13 mjeseci, buldog bi se ponovno mogao kočoperiti s maksimirskog Sjevera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 17:52