Vojko Bašić/CROPIX
ISKLJUČILI IM MOBITELE

Predsjednik Maleš poslao poruku svlačionici: 'Budete li treći, bit će kazni! I to velikih'

'Aktualni stožer vodi ekipu do kraja sezone. Ali, tko zna, ako izgubi u Zagrebu, možda i neće' - nasmijao se Maleš i dodao: - ' Šalim se. Očekujemo osvjetljenje obraza u subotu'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. svibanj 2011. 12:39

Hrvoje Maleš stigao je na svečanost u trofejni salon, ali umjesto osmijeha i protokolarnih izjava dočekalo ga je mnoštvo neugodnih novinarskih pitanja. Ne može se do prvog čovjeka Hajduka redovnim putom, zauzet je malo više i od samog Keruma, pa se svaka prigoda kada izađe iz kancelarije korsisti za medijsko preslušavanja. Torcida je pred novog predsjednika postavila snažan izazov. U jučer objavljenom pismu zatražila je odlazak trojice zaposlenika kluba (Grbić, Kalinić, Fiorentini), poručivši Malešu 'ako se ne riješite nesposobnih, nismo na istom putu’. Kako je predsjednik reagirao na svojevrsni ultimatum?

- S ove pozicije nije lako odlučivati o mnogo manjim stvarima, a kamo li o ljudskim sudbinama. Neki ljudi su doživjeli i srčane udare (Grbić i Kalinić, op.a) iz ljubavi prema Hajduku. Nisu to doživjeli na nekom drugom mjestu, nego baš u Hajduku. Znate, najlakše se šutati s ljudima, ali svoje znanje i ovlasti neću pretočiti u iživljavanje na nekome ili prozivanje preko medija. Mi moramo gledati uspjeh ŠDD-a i štititi vlasnika. Ja nisam mađioničar koji će odluke rješavati za jedan dan - kazao je Maleš i dodao:

- Otvoren sam za sve razgovore, tako i s navijačima. Jasno mi je da sam i ja pridonio ovoj situaciji. U medijskim razgovorima stavljao sam se na stranu Torcide, poručio da smo na istom putu, i stigao je njihov logičan odgovor. Ali, ako i nismo na istom putu, onda idemo u istom smjeru. Oni su uvijek u pravu, jer su neovisni.

U početnih mjesec dana najvažnije pitanje je pronalazak trenera za sljedeću sezonu.

- Dajte nam malo vremena. Čekat ćemo da završi prvenstvo i onda javnosti pružiti objavu. Ali, ta objava može biti i potvrda postojećeg stanja - lukavo je kazao Maleš pruživši tako i Miši priliku da se nada ostanku.

Dvije posljednje utakmice sigurno vodi Miše?

- Da, aktualni stožer vodi ekipu do kraja sezone. Ali, tko zna, ako izgubi u Zagrebu, možda i neće - nasmijao se Maleš i brzo dodao: - Šalim se. Očekujemo osvjetljenje obraza u subotu u Kranjčevićevoj. Drugo mjesto nije upitno.

Padne li Hajduk na treće mjesto, što je također moguća opcija, Maleš je pripremio paket oštrih kazni.

- Budemo li treći, onda ćemo poduzeti sve disciplinske mjere. Čak i iznad naših mogućnosti. Neće nam sezona početi 1. srpnja, ne bojte se.

Zaposlenicima Hajduka jučer ujutro T-com je isključio mobilne aparate koji su registrirani na klub s Poljuda.

- Predsjednik je zatražio da se pregledaju svi računi mobitela za prošli mjesec pa će tek onda ići uplata - objašnjeno je na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:28