Sudionici promjena u sigetskom prvoligašu - bivši trener Miroslav Kuljanac, predsjednik Marinko Perić i novi trener Davor Mladina
 SLAVKO KONOPLJAK
NOVI TRENER HR DRAGOVOLJCA

‘Poziv me iznenadio, ali iščupao sam se i iz težih situacija, evo što nam treba za iskorak...‘

Smijenjen je Miroslav Kuljanac, koji ostaje u klubu, a po šesti put Crne je preuzeo Davor Mladina
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 23. kolovoz 2021. 13:01

Davor Mladina novi je trener novog prvoligaša Hrvatskog dragovoljca. Do očekivane promjene došlo je jučer prijepodne, gdje je “bivšim” postao dosadašnji trener Miroslav Kuljanac. Zamijenio ga je iskusni bivši igrač Hajduka i Cibalije, 61-godišnjak koji se u Siget vraća po šesti puta. Davor Mladina tri puta je klub iz Sigeta vodio u drugoligaškom i tri puta u prvoligaškom društvu. Podsjetimo, Mladina u Siget je prvi puta došao u sezoni 2009./10. te je Dragovoljce uveo u prvoligaško društvo. Zbog krize rezultata napustio je kormilo Sigećana nakon osam kola u sezoni 2010./11., ali vratio se iste sezone već u 15. kolu.

Odmah prihvatio

Iako Hrvatski dragovoljac nije izborio ostanak u Prvoj HNL, mnogi su bili oduševljeni njihovom tadašnjom igrom pa tako i čelnici Hajduka koji su Mladinu pozvali da preuzme njihovu filijalu, stobrečki Primorac. Posljednji klub koji je Davor Mladina vodio prije svog šestog povratka u Siget bio je tada drugoligaš Međimurje iz Čakovca. To mu je bio 16. klub u karijeri...

- Premda su nam se nudila mnoga trenerska renomirana imena već nakon tri poraza, ja nisam želio ništa mijenjati jer sam smatrao da s obzirom na prikupljanje igrača u hodu Kuljanac radi dobro i da će rezultati takvim radom doći. Međutim, poslije poraza s Hajdukom, morao sam reagirati zbog javnosti, ali teškog srca. Na promjenu trenera odlučio sam se tek treći dan nakon utakmice s Hajdukom i neprospavane noći. Za Davora Mladinu sam se odlučio jer najbolje poznaje situaciju u klubu i oko njega. Ivan Parlov i Darko Staneković bit će mu prvi suradnici, Miroslav Kuljanac ostaje i dalje vojnik kluba i obnašat će funkciju sportskog direktora - pojasnio je trenersku promjenu predsjednik kluba, Marinko Perić.

Igrači Hrvatskog dragovoljca jučer su imali slobodan dan i novi trener Davor Mladina predstavit će im se na današnjem jutarnjem treningu. Premda je njegovo ustoličenje na “užarenu klupu” iznenađenje, jer se mnogi pitaju “zar već nije postao sigetsko trenersko zasićenje?”, on ima svoju priču.

- Ja sam stanovnik Zagreba i dobro poznajem sve ljude u Hrvatskom dragovoljcu i pratio sam sve njihove utakmice, svjestan sam teške situacije, ali istodobno sam željan izazova.

Je li vas iznenadio poziv predsjednika Perića?

- Istinu govoreći da, jer sam bio na utakmici s Hajdukom, koju je momčad taktički odradila vrlo dobro, ali nije bilo sreće, vjerovao sam da će si Kuljanac poslije takve igre ipak produžiti trenerski život, ali eto, ipak, na kraju je mu je minimalan 0:1 poraz je presudio.

Jeste li prilikom poziva odmah potvrdili dolazak ili ste, pak, s obzirom da je Hrvatski dragovoljac u šest odigranih kola bez boda na samom dnu tablice, tražili da prespavate noć?

- Ne! Odmah sam reagirao pozitivno.

Kako namjeravate izvući momčad iz krize?

- Ne bih se osvrtao na rad bivšeg trenera, on je dobro radio i mislio je najbolje, ali svaki trener ima svoj sustav rada. Ne bih govorio o detaljima, ali moramo najprije izbalansirati napad i obranu. Najbolji primjer je utakmica sa Šibenikom, gdje je u prvom poluvremenu napad ostvario pozitivan rezultat, a u nastavku utakmice je obrana sve to prosula. Kvaliteta postoji, ima dosta iskusnih, a i mladih vrlo talentiranih igrača. Prvi moji dojmovi su vrlo pozitivni što se igračkog kadra tiče. Ali za iskorak ćemo trebati dovesti još barem tri kvalitetna igrača da se znatno osnaži konkurencija na svim pozicijama.

Koliko će vam dosadašnje trenersko iskustvo koristiti u novom poslu?

- Puno, jer sam već bio u takvim sličnim i još gorim situacijama i uspjeli smo se iščupati, dakle optimizam postoji. Za mene je ovo velik izazov i vjerujem da ću ga uspješno apsolvirati.

Prvi vaš ispit bit će već ovaj petak sa u Koprivnici?

- Slaven Belupo je ozbiljna momčad, dugo godina je u prvoligaškom društvu i vrlo su nezgodni i doma i u gostima. Stoga ukoliko želimo prekinuti naš negativni trend, u Koprivnici moramo utakmicu odraditi maksimalno ozbiljno. Dakle, moramo držati taj pozitivni balans između obrane i napada. Drugim riječima, ne smije nam se dogoditi da postignemo dva gola, a primimo tri. Ja vjerujem da Hrvatski dragovoljac ima igrački kadar koji će ga zadržati u prvoligaškom društvu.

Kuljanac u HD-u (19. 1. 2021. - 21. 8. 2021.)

DRUGA HNL
17 7 6 4 22:17

PRVA HNL
6 0 0 6 6:19

Kuljanac: Nije bilo ni iskustva niti sreće

Sada već bivši trener Miroslav Kuljanac jučer je kazao:
- Zahvaljujem se čelnicima kluba i predsjedniku Marinku Periću na ukazanom trenerskom povjerenju i u prvoligaškom društvu. Ja sam sa svojim suradnicima odradio maksimalan i lavovski posao oko momčadi koju smo stvarali u hodu, ali koliko nije bilo prvoligaškog iskustva, toliko nije bilo u protekla šest kola ni sreće. Istodobno bio sam svjestan ukoliko neće niti pozitivnih rezultata da ću biti prvi na udaru za smjenu. Novom treneru Mladini želim više sreće u radu i kao sportski direktor maksimalno ću pomoći da ostvarimo željeni cilj, a to je ostanak HD u prvoligaškom društvu. (sk)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 21:41