VEZNJAK UKRAJINACA

POVRATNIK U MOMČAD Rotan: 'Ovo nam je prilika da se revanširamo Hajduku'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. kolovoz 2014. 20:57

U razgovoru za ‘SportExpress u Ukrajini’ veznjak Dnjipra Ruslan Rotan, koji se vratio u momčad nakon što je s upravom ukrajinskog kluba postigao dogovor oko novog ugovora, govorio je i o Hajduku. Nakon što je s Dnjiprom potpisao novi ugovor na dvije plus jednu godinu, Rotan se vratio u momčad u prvenstvenom susretu protiv Karpati Lviva (pobjeda 4:0) i spreman je za dva ogleda protiv kluba s Poljuda u play off rundi Europske lige.

Osim Rotana, u odnosu na početak sezone i eliminaciju od Kopenhagena u uzvratnom susretu trećeg pretkola Lige prvaka, Dnjipro je jači i za Ivana Strinićai još jednog ukrajinskog reprezentativca napadača Romana Zozulju.

To je vrlo važno jer nema u kadru ozljeđenog brazilskog napadača Matheusa.

- Detaljno ćemo i g ru Hajduka proučavati nakon prvenstvenog susreta protiv Metalurga iz Zaporožja. Međutim, jasno je kako je riječ o kvalitetnom protivniku. Biranim riječi ma o Hajduku su govorili naši Hrvati Strinić, Kalinić i Bartulović, bivši igrači tog kluba - rekao je za ukrajinski Sport-Express kapetan Dnjipra Rotan, te je nastavio.

- Po njima aktualna momčad Hajduka je mlada i talentirana, maštovita. U svakom slučaju ne smijemo se ni malo opustiti jer i mamo svoje ciljeve. Znamo da neće biti lako, ali želimo ih ispuniti.

Nakon eliminacije iz Lige prvaka Ukrajincima je imperativ plasman u skupinu Europske l i ge. U toj borbi na drugoj strani u dresu Hajduka bit će njegov bivši suigrač iz kijevskog Dinama Artem Milevski. Je li Milevski slučajno došao u Hajduk?

- Ne. Ali drago mi je da senakon teškog razdoblja vratio nogometu. Ako bude konstantno igrao, siguran sam da je

mog uć i njegov povratak u reprezentaciju Ukrajine - uvjeren je Rotan.

Rotana je dočekalo i pitanje o susretima tadašnjeg Dnjepra i Hajduka prije gotovo 30 godina u Kupu UEFA.

- Znam za te susrete. Dnjipro je tada poražen u oba susreta, 0:1 kod kuće i potom 0:2 u gostima. Tragom tih utakmica ovo nam je odlična prilika da se revanširamo Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:29