BOMBA S KANTRIDE

POVRATAK U HNL Tadić potpisao za Rijeku: 'Vidio sam da je ovo prava priča!'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 04. lipanj 2013. 22:58

Danas poslije podne pod Stijenama je dogovorena i parafirana suradnja (2+1) prvoligaša s Kantride i napadača koji se nakon šest godina vraća u Prvu HNL. Josip Tadić (25) na Kvarner kao slobodan igrač stiže iz drugog pokušaja...

- Da, razgovarali smo prije godinu dana. Pratio sam Rijeku kroz HNL, vidio sam da je u pitanju prava priča i drago mi je što sam postao dio nje - kazao je novi napadač Bijelih.

Prisjetimo se, nakon što je kao golobradi mladić pozornost na sebe skrenuo igrama u Osijeku, milijunski transfer 2005. usmjerio ga je prema Leverkusenu, no, u tamošnjem bundesligašu nije se uspio izboriti za minutažu. Tu je činjenicu iskoristio Dinamo i “potpisao” igrača kojemu je “zagarantirana uspješna karijera”. Međutim, tri sezone u Maksimiru (20 golova) Tadić je odradio pomalo sramežljivo pa Modri uoči sezone 2009/10. nisu imali ništa protiv njegovog odlaska u francuski Grenoble. Uslijedile su potom kratkotrajne inozemne avanture u njemačkoj Arminiji, ciparskoj Omoniji i poljskoj Legiji iz Gdanjska. Posljednja destinacija bila je egzotična Australija, gdje je u dresu Melbournea u 22 nastupa postigao šest pogodaka.

- Motiv? Gdje god sam došao želio sam igrati, tako i ovaj put. Iza mene je jako dobra sezona u Australiji. Sada je tu novi izazov, a nastup Rijeke u Europi dodatni je motiv - rekao je Tadić.

Hoće li njegov talent konačno eksplodirati na Kantridi? Hoće li Tadić potvrditi da se zaista radi o klasnom napadaču za što su mnogi prije sedam-osam godina “jamčili životom”? Da na Kantridi u to ne vjeruju, ne bi ga angažirali...

- Jako smo zadovoljni! Doveli smo kvalitetnog igrača s internacionalnim iskustvom. Ovime smo zatvorili poziciju špice - zaključio je sportski direktor Rijeke, Srećko Juričić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:36