SJAJNA VIJEST ZA NAVIJAČE

Povratak HNL-a u hrvatske domove: RTL otkupio prava izvješća sa svih utakmica

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. ožujak 2013. 23:45

Pogoci i sporni detalji s derbija Hajduk - Dinamo pojavili su se na nacionalnim televizijama dostupnima svekolikom gledateljstvu, HRT, Nova TV i RTL. Oni su i ranije tijekom sezone kupili pravo na emitiranje sažetka od tri minute s nekih dvoboja, u prvom redu maksimirskog istih suparnika, iako je nedavno Nova TV uzela i ogled Dinamo - Rijeka. Ne košta ih puno, jedna utakmica 2.500 kuna. No, takvo praćenje, samo Dinama i Hajduka, i eventualno još poneke njihove utakmice, grubo je podcjenjivanje HNL-a i kompletnog hrvatskog nogometa. Kad to radi javna televizija, onda je to neprihvatljivo s aspekta građana koji plaćaju pretplatu, i profesionalni debakl onih koji o tome odlučuju.

Međutim, za televizijske gledatelje ljubitelje nogometa dobra vijest: tko u ove dvije godine nije uzeo MAX TV, od sljedećeg prvenstva, dakle sezone 2013/14. kad starta Liga 10, moći će HNL pratiti na - RTL-u. Nije riječ o izravnim prijenosima, njih će i dalje morati dodatno plaćati, no RTL je otkupio prava izvješća sa svih utakmica, što za cijelu sezonu dođe 20.000 eura. U nedjelju navečer imat će emisiju o domaćem nogometu, u kojoj će biti priče s utakmica i razni drugi sadržaji. Sada se to može vidjeti na Sportskoj televiziji, ali dan kasnije kao reemitiran program Arene sport. Jasno, HNL je dostupan i putem interneta.

Zbog toga je moguće da s Arene sport nestane ovakva Tribina.hr, već da će u ponedjeljak napraviti svojevrsnu Peticu s prikazom i Hrvatske lige, ali i Talijanske, Engleske, Francuske... No, to još nije do kraja definirano.

U svakom slučaju RTL vraća HNL u sve hrvatske domove. Barem kroz emisiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:32