UTAKMICA POD UPITNIKOM?

POTOP U MILANU Kiša poremetila planove Kovaču: 'Ovo su uvjeti za vaterpolo'

Subotnji potop biblijskih razmjera natjerao je sinoć hrvatske i talijanske reprezentativce da preskoče trening na igralištu stadiona Giuseppe Meazza
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 15. studeni 2014. 18:54

Subotnji potop biblijskih razmjera natjerao je sinoć hrvatske i talijanske reprezentativce da preskoče trening na igralištu stadiona Giuseppe Meazza. Hrvatski je stožer razmišljao o evakuaciji na neki manji stadion u blizini, ali je onda ipak izabrao najjednostavnije rješenje pa su nogometaši nanizali nekoliko krugova oko terena. Niko Kovač stavlja upitnik nad utakmicu.

- Sumnjam da će se igrati ako teren ostane u ovakvom stanju. Lopta se uopće ne kotrlja, ne putuje, govorimo o uvjetima za vaterpolo. Ako ćemo ipak morati igrati, onda će obje momčadi biti jednako hendikepirane. I mi i Talijani težimo igri, ne volimo preskakanje – rekao je hrvatski izbornik.

Domaći su novinari između redaka sugerirali da bi “azzurrima” odgovarala odgoda zbog epidemije ozljeda. Nakon Pirla, Verattija, Barzaglija i Bonuccija iz stroja su ispali Balotelli i Ogbona.

- Ne slažem se s ocjenom da smo zbog toga mi favoriti. Reklo bi se kod nas, pila naopako. Znamo da je otpao Pirlo, nako njega još trojica igrača, ali nitko nije favorit protiv Talijana na njihovu terenu. Mi se ne osjećamo tako, ovdje smo došli s ambiijom da osvojimo bod.

Večer uoči utakmice Niko Kovač se talijanskoj javnosti predstavio kao veliki pobornik Conteove nogometne filozofije. Objasnio je da i on poput talijanskog izbornika voli ravnotežu u momčadi.

- Conte igra 3-5-2, onoo što mu je donosilo trofeje u Juventusu. I već se vide pomaci, Italija je na dobrom putu. Ne bih se složio da je njegovo opredjeljenje defanzivno jer su bočni igrači visoko postavljeni i napadački orijentirani. Ja preferiram 4-2-3-1 ili 4-4-2 s rombom u sredini. Obojica volimo prvo urediti igru u obrani, nema ozbiljne igre bez ravnoteže. Ne možete primiti četiri gola pa očekivati da ćete zabiti pet.

Kadrovska pitanja izbornik je riješio još prije polaska za Milano. Sastav nije htio otkriti, ali indicije s treninga govore u prilog Vidi i Oliću kao starterima te Lovrenu i Kramariću kao džokerima. Neki su talijanski novinari bili razočarani kada su čuli šaputanja da je na klupi i Kovačić.

- Vi ste interist ili milanist? – nasmijao se Kovač na pitanje domaćeg reportera. Dobio je neočekivani odgovor, pitanje mu je postavio juventin.

- Ne mogu vam odgovoriti hoće li Kovačić sutra igrati ili neće, ali siguran sam da će u budućnosti nanizati puno velikih utakmica za klub i reprezentaciju.

Danielle De Rossi će protiv Hrvatske odigrati stotu utakmicu za “azzurre”. Darijo Srna jednom se na klupskoj pozornici našao u žestokom klinču s De Rossije, sinoć je spuštao loptu na zemlju.

- Dogodilo se u žaru borbe, emocije su zakuhale, ali što se mene tiče nemamo nikakvih problema. Sutra je veliki dan, treba čestitati Ivici Oliću I De Rossiju jer su skupili sto utakmica u dresu nacionalne vrste . O De Rossiju imam visoko mišljenje, iznimno važan igrač za Romu i talijansku reprezentaciju – rekao je Srna

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:34