Nemanja Glavčić

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NAPUSTIO KOPRIVNICU

Poruka srpskog veznjaka: ‘Uživao sam igrati na terenima širom Hrvatske, jedva čekam vidjeti rasplet Prve HNL‘

Nemanja Glavčić kompletirao je željeni transfer iz koprivničkog kluba u ruski Himki
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. siječanj 2022. 07:31

Dojučerašnji koprivnički veznjak Nemanja Glavčić javio se iz turskog Beleka, gdje se nalazi na pripremama sa svojim novim klubom, moskovskim Himkijem.

U utorak ja napokon završen njegov prijelaz iz Slavena Belupa, zahvaljujući kojem će se u blagajnu Farmaceuta sliti odšteta od 120.000 eura.

- Prezadovoljan sam transferom. S obzirom na situaciju u kojoj sam se nalazio, odnosno da mi je ugovor isticao na kraju sezone, ovakav epilog ispao je odličan i za mene i za koprivnički klub - rekao je 24-godišnji veznjak iz Srbije, koji je prošao Partizanovu školu, da bi u Koprivnicu stigao iz subotičkog Spartaka.

Nakon dvije i pol godine u HNL-u napravio je iskorak prema jačoj i kvalitetnijoj ligi.

- Svakako da je to korak naprijed u karijeri. Ruska liga je priznata i jaka sama po sebi, tako da će to za mene predstavljati i veliki izazov.

Himki na proljeće očekuje velika borba za ostanak u elitnom društvu. Trenutačno je na posljednjem, 16. mjestu s 14 bodova, četiri boda od doigravanja, a pet bodova od zone spasa.

- Od prvog dana sam se uvjerio da je to ozbiljan i veliki klub. O uvjetima ne bih trošio riječi. Žele ostati u ligi pod svaku cijenu, i mislim da s ovom ekipom možemo nadoknaditi taj zaostatak. Ovdje su neka od najvećih imena ruskog nogometa kao što su Žirkov, Mamajev i Glušakov. Osobno nikoga od igrača ne poznajem, ali su me svi odlično prihvatili.

Nemanja je za Farmaceute odigrao 96 utakmica, postigao je šest pogodaka i 11 puta asistirao suigračima.

- Slaven Belupo mi je puno dao, želim svima zahvaliti ovim putem. Ne bih poimence, da nekoga slučajno ne izostavim, ali definitivno svima dugujem veliku zahvalnost! Hvala publici na svemu, hvala Koprivnici na gostoprimstvu u ovih dvije i pol godine. Neka i dalje budu velika podrška klubu, kao što ću i ja to ostati.

Što će najradije pamtiti, a što bi htio zaboraviti?

- Najviše ću pamtiti ekipu koja je završila sezonu 2020./21. Sjajni momci i nogometaši. Ta kemija u svlačionici se doživi jednom ili dvaput u karijeri.

Ponosan sam što sam bio dio te ekipe i sretan što sa svima ostajem prijatelj. Loše stvari brzo zaboravim, a nije ih ni bilo previse.

Na kraju smo Glavčića pitali kako mu je bilo igrati u HNL-u i tko će biti prvak u ovoj neizvjesnoj sezoni?

- Hrvatska doista ima izuzetnu ligu za razvoj i napredak igrača. Uvijek je uzbudljiva, sve je na visokoj razini. Uživao sam igrati na terenima širom Hrvatske. Slab sam u prognozi i nemam favorita, ali jedva čekam vidjeti kakav će biti rasplet - zaključio je razgovor 24-godišnji veznjak iz Kraljeva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:38