AFP
U IGRI I ALISPAHIĆ

Poljud mjesecima traži pravu zamjenu za Ibričića, Dinko Trebotić prvi pik Splićana!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. studeni 2010. 15:27

Tko je zamjena za Ibričića? Pitanje je delikatno, jer u startu se mora priznati da je Ibričić još uvijek igrac Hajduka, ali Splićani se vec mjesecima pripremaju na situaciju koja će nastati odlaskom Ibričića za kojeg postoji interes na međunarodnom tržištu.

Prije godinu dana prvi se javio Blackburn s ponudom od 4 milijuna eura, a najviše je ponudio Galatasaray u kolovozu ove godine ponudivši 6,5 milijuna eura. Koliko će Hajduk utržiti od Ibričića tek će se vidjeti, ali bitno je da su Bijeli spremni sa zamjenom za svog najboljeg igrača.

Stanko Poklepović je tijekom obnašanja uloge trenera Hajduka imao jasno opredjeljenje prema vlastitom kadru, zato za Špacu nema dvojbe tko je prirodni nasljednik Ibričića.

- Hajdukov vlastiti kadar treba biti temelj, a Trebotić je prava zamjena za Ibričića. Nema boljeg igrača od Trebotića da zamijeni Ibričića ako se transfer dogodi već ove zime, i to je bio moj plan dok sam vodio Hajduk - naglasio je Poklepović.

Trebotić je ove sezone odigrao 15 utakmica za Bijele (9 u prvenstvu) postigavši prvijenac u dvoboju sa Zagrebom početkom studenoga. Ali sigurno je da su ambicije kluba stvaranje jake momčadi, stoga bi se moglo dogoditi da Hajduk ipak krene u kupovinu zamjene za Ibričića. Tada u prvi plan dolazi Mehmed Alispahić, igrac Šibenika koji je i prošloga ljeta bio prvi “pick” Bijelih kada se nagovještao Ibričićev odlazak.

Nego, može li Hajduk uopće ući u utrku za skupim pojačanjima?

- Kupnja pojačanja može doći u obzir samo ako nemamo takvog igrača u našem kadru. Ali prava pojačanja koštaju. Ne može se za 500.000 kuna kupiti igrač za Hajduk. Tu trebaju milijuni eura, pa je pitanje može li Hajduk to platiti. Do sada nije mogao, to znam. Zato smo se i opredijelili za vlastiti kadar i nismo tražili ekstra pojačanja - zaključio je Poklepović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:34