BEZ DLAKE NA JEZIKU

Poklepović nakon poraza: 'U Hajduku je puno nezrelosti, nespretnosti pa čak i gluposti'

Ivković nije krio zadovljstvo s tri boda izborena protiv direktnog suparnika za treće mjesto
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. veljača 2015. 19:23

I Špaco Poklepović i Tomislav Ivković zauzeli su isti stav nakon utakmice. Pobjeda Lokomotive bila je posve zaslužena. Domaćini su bili bolji, konkretniji i sa više gladi su krenuli u derbi što im se vratilo s tri boda.

- Hajduk mi se činio nezreo. Puno je tu bilo nespretnosti a rekao bih i gluposti. Jednostavno nismo u situaciji da ispoštujemo zahtjeve a to se najbolje vidjelo nakon isključenja. Na nama je da kroz svaku utakmicu stječemo iskustvo i korigiramo stvari u hodu jer vremena baš I nema – kazao je Poklepović požalivši se kako u momčadi nema igrača koji će upravljati na terenu pa je on bio taj koji je uz crtu pokušavao probuditi želju i namjeru kod svoje momčadi.

S druge strane, Ivković nije krio zadovljstvo s tri boda izborena protiv direktnog suparnika za treće mjesto.

- Pobjedu poklanjam ocu Luke Begonje koji je bolestan. Nadam se da će mu ovo malo olakšati – istaknuo je Ivković koji je utakmicu opisao izrazito teškom.

- Imali smo odlično otvaranje pa neobjašnjiv pad koji je Hajduk iskoristio. Očito su moji igrači mislili da će pobjeda doći sama od sebe ali nikada ništa ne pada s neba. Sreća da nam nisu zabili drugi gol -.

Posebno je teško bilo klupi Lokomotive nakon isključenja Mrčele kada je Hajduk prebacio sve karte u napad.

- Rekao sam svojima da 'drže gaće'. Nakon toliko propuštenih prilika morala nas je stići kazna. No, dečki zu izdržali do kraja na travnjaku koji je za sve osim za nogomet. I čestitam im na tome – zaključio je Ivković.

Na pitanje što je vidio pozitivno kod Hajduka, Špaco se malo zasmislio.

- Mnogo nas se poslije Rijeke 'izružilo'. Žao mi je zbog toga jer imamo potencijal. Međutim, što možemo kada nam dva igrača u konstrukciji ( Vlašić I Caktaš) nisu napravili ništa konkretno. A jedina su takva. Isto tako, ne znam momčad. Preuzeo sam ih jučer. Ne znam ni kako niti od kuda je došao Pejić. Ma nije on kriv, smao konstatiram. To su detalji koje i ja moram naučiti – požalio se Poklepović koji je na koncu definirao pojam 'spiralna impostacija'.

- Impostacija omogućava sprovedbu igre a spiralna znači da mi igrači ne stoje paralelno već su smješteni po dijagonali. Na taj način čuvaju leđa jedno drugome I pretrčavaju se. Dolaze kroz srce travnjaka do bitnih stvari – objasnio je trener Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:18