Drago Sopta/CROPIX
SVI GA HVALE

PODRŠKA MLADOM STRUČNJAKU Marijo Tot najbliži klupi Dinama!

O njegovom radu kao pomoćnika govorili su se hvalospjevi, ali samo u privatnim društvima, jer se nije željelo iritirati Halilhodžića. Tot je u Maksimiru omiljen lik
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. svibanj 2011. 15:38

U Maksimiru kriju ime trenera kao zmija noge. Gazda Mamić mudro šuti. Jasno, s raznih strana stižu i razne informacije. Jučer poslijepodne spustila se jedan vrlo zanimljiva. Po njoj trener Dinama iduće sezone bit će - Marijo Tot! Dakle, trener koji je na klupi zamijenio Vahida Halilhodžića, njegov bivši pomoćnik mogao bi definitivno ostati na klupi i probati dovesti Dinamo do Lige prvaka.

Jasno, nemojte informaciju shvatiti zdravo za gotovo, ali nekako se stvari kreću u tom smjeru. Barem je tako izgledalo jučer.

- Pokazalo se kako ima jako dobrih i uspješnih mladih trenera.

To je rečenica koju je nakon prve finalne utakmice Kupa s Varaždinom u Maksimiru kazao predsjednik Dinama Mirko Barišić. Mislio je na Marija Tota. Onda je u međuvremenu sjela jedna neslužbena informacija da je Zdravko Mamić dva puta u privatnom društvu hvalio trenera koji u srijedu kreće po drugu Dinamovu titulu. Konačno, kad smo jučer čuli za mogućnost da Tot ostane trener, razgovarali smo s nekoliko članova IO-a koji se sastaje u četvrtak. Nitko nije imao ništa protiv, dapače, kazali su kako bi poduprli Tota za trenera.

Marijo Tot je došao kao pomoćnik Vahi kao želja braće Mamić i šefa nogometne škole Romea Jozaka. Dakle, čovjek je 'iznutra’. O njegovom radu kao pomoćnika govorili su se hvalospjevi, ali samo u privatnim društvima, jer se nije željelo iritirati Halilhodžića. Tot je u Maksimiru omiljen lik, u njegovu stručnost se ne sumnja, isto tako u savršenim je odnosima s klupskom vrhuškom. Čovjek je izrazito dobar u komunikaciji, kažu u Maksimiru da ima kapaciteta.

Tot: Moj jedini zadatak je završiti sezonu i ne razmišljam ni o čemu drugome

ZAGREB - Dinamo će u Varaždinu biti zastupljen u velikom broju. Šofer Mile Bilić do tamo će dotegliti momčad i stručni stožer, a za ostatak radne zajednice organiziran je još jedan autobus. U uzvratu finala Kupa neće biti Calella koji je ozlijeđen, a status promatrača vjerovatno će dobiti Fatos Beqiraj.

- Na izmaku je snaga i želimo ga odmoriti malo za Cicu Kranjčara. Pred njima je važna kvalifikacijska utakmica - otkrio je Marijo Tot koji je poslao apel podrške reprezentativcu Dragi Gabriću.

- Tužni smo zbog nesreće. Mislima smo uz Dragu i želimo mu brz oporavak - rekao je Tot koji tvrdi kako ne sudjeluje u zidanju momčadi Dinama za iduću sezonu.

- Moj jedini zadatak je završiti sezonu i ne razmišljam ni o čemu drugome - završio je. (Alen Lesički/Jutarnji list)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:26