Jakov Prkic/Hanza Media
PADAJU REKORDI

PODATAK 'DA TI PAMET STANE' Pjaca, Ćorić i Rog donose više eura nego Ćorluka, Eduardo i Modrić

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2016. 21:25

Idućih dana moglo bi u Maksimiru biti svega, Modri trebaju odlučiti što će s Rogom i Ćorićem. Hoće li njih dvojica putem Marka Pjace, u inozemstvo, ili će s Dinamom u nove europske avanture? Kako čujemo, sve je na Dinamu, jer dvojica igrača mogla bi već danas imati novoga poslodavca, ponude i interesi postoje odavno.

Pogotovo za Marka Roga, kojega Napoli opet jako želi. Navodno je na stolu 12 milijuna eura, međutim Modri još ne žure, nadaju se da mogu dobiti koji milijun više. Jedno 14-15...

Je li posao oko Rogova transfera dogovoren? Pitali smo to jučer nekoliko ljudi u Dinamovoj ekspediciji, odgovor je bio sličan:

- Nije još...

Sve opet ispočetka?

Taj “još”, dakako, najviše upada u uho, može ga se protumačiti kao “bit će, uskoro”. Sam Rog, jasno, na tu temu ne može ponuditi nikakav odgovor, uostalom, izjavio je jučer da ne zna igra li zadnju utakmicu za Dinamo. Puno je puta već nogomet ponudio priče s naslovom “danas sam tu, a sutra tko zna gdje” da bi se išta moglo jamčiti, staviti ruku u vatru. Nađu Modri i napuljski klub sredinu između tih nekoliko spornih milijuna, a pritom u Dinamu ipak odluče prodati Roga, posao može biti zgotovljen vrlo skoro. Anti Ćoriću pak propao je onaj transfer u Liverpool, no još uvijek je tražena roba, željena cijena za njega je između 15 i 20 milijuna eura. Hoće li njih dvojica otići za koji dan, tjedan ili mjesec, trenutačno dakle nije čisto, ali je jasno da će trojac Pjaca - Rog - Ćorić srušiti sve rekorde i nadmašiti čuveni trio Eduardo - Ćorluka - Modrić s kojim je i krenula era bogatih transfera iz Maksimira. Eduardo, Ćorluka i Modrić otišli su tada u roku od godine dana, a Dinamo je na njima zaradio oko 50 milijuna eura. Za Pjacu je Juventus već platio 23 milijuna (s bonusima bi moglo biti i više), dosegnu li Rog i Ćorić ranije spomenute cifre, a to trenutno nije upitno, Dinamo bi mogao utržiti ukupno oko 60 milijuna eura. Novac koji apsolutno nadmašuje sve dosadašnje transfere.

Nismo nostradamusi i ne možemo predvidjeti jačinu maksimirske ljetne “centrifuge” i koga će ona na kraju gdje izbaciti, ali da bi ostatak kolovoza moglo biti prometno, to bez daljnjega. Ljeto rekorda, može biti, Eduardo, Ćorluka i Modrić mogli bi prepustiti vrh te milijunske maksimirske ljestvice. Ti milijuni teško Dinamu mogu pobjeći, sad ili kasnije, Rog i Ćorić neće još dugo nositi modri dres.

Pjaca 23, Brekalo sedam milijuna, dolaze još rate od prodaje prijašnjih igrača, dakle Dinamova se blagajna ovoga ljeta već dobro napunila. Nije isključeno da se već od rujna počne ovdje stvarati jedna nova momčad, da na scenu u prvi plan stupe neki novi Dinamovi mladići.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 21:52