Goran Mehkek / CROPIX
TEŠKE OPTUŽBE IGRAČA

Pobuna u svlačionici: 'Neki igrači (Sammir i Fernandez) u nastavku su prestali trčati'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. rujan 2013. 00:44

Svaki poraz nosi svoje, a ovaj protiv Čornomoreca iznio je prljavi veš iz svlačionice Dinama na površinu. Do sada su se ‘modri’ igrači ograničavali na proklinjanje Fortune, ali sada su otišli korak dalje i počeli međusobno upirati prste jedan u drugoga.

- U nastavku su neki prestali trčati i to je razlog našeg pada. Tko? Ne bih htio o imenima - otvorio je Pandorinu kutiju Zvonko Pamić, a da nije jedini koji tako misli pokazao je i Josip Šimunić. Doduše, prvo je krivicu preuzeo na sebe...

- Ja sam kapetan i krivite mene, ali činjenica je da se neki nisu držali plana i prestali trčati u nastavku - rekao je Joe Šimunić.

Naravno da ni on nije htio o konkretnim imenima, ali smo poslije doznali da su 'šverceri' Sammir i Fernandez. Igrači i inače ne vole Sammira i njegov povlašteni status u svlačionici, a izvjesno je kako više ne žele šutjeti. Iako, Sammir je još uvijek profesor nogometa za mnoge od njih, a kada smo kod trke ni Pamića nismo baš primijetili da je poderao kopačke od silnih kilometara...

U svlačionici je bila primjetna i doza čuđenja zbog naglog pada u drugom dijelu.

- Nije mi jasno - vrtio je Brozović glavom u nevjerici i priznao kako mu je teško objasniti zašto Dinama nije bilo niti na mapi.

- Nemam objašnjenja. Gledao sam prvi dio s klupe i mislio da nam ovi ne mogu zabiti gol do prekosutra, ali... - dodao je Fatos Beqiraj.

Nešto slično čuli smo i od Pinta:

- U prvom dijelu smo izgledali kao velika momčad, a u drugom smo bili drugoligaši - rekao je Portugalac.

I dok su se igrači međusobno optuživali i čudili, prošetali smo se do svečane lože. Zoran Mamić nije otišao u svlačionicu nakon posljednjeg zvižduka, već je otišao na ‘brifing’ u predsjedničku ložu... Neki su to protumačili time da je Kruno Jurčić u niskom startu već izvadio razvojni program iz ladice, ali Zoran Mamić skinuo je breme odgovornosti s Branka Ivankovića.

- Momčad nije u optimalnom stanju. Fizički i psihološki nismo dobro pripremljeni, ali za to nije kriv Branko Ivanković jer je tek došao. Prekratko je tu da bih mu nešto zamjerio. Promijenio je sustav igre, ali imao je viziju i dobru namjeru - rekao je sportski direktor Dinama.

Netko ga je suočio s pitanjem je li Dinamo limitirana ekipa, ali Mamić mlađi se nije složio s tom konstatacijom.

- To je splet okolnosti. Psihološka blokada jer smo ispali od Austrije i izgubili od Hajduka, a to su objektivno slabije momčadi od Dinama - završio je Zoran Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 07:19