VLADO KOS/CROPIX Cropix
BJELICA NAJAVIO DERBI

‘Pobjeda na Maksimiru bila bi među najdražima, a udruživanje Rijeke i Dinama dodatno nas motivira‘

‘Igramo protiv odličnog protivnika koji ima odlične pojedince i na prvom je mjestu, ali...‘
Piše: SNObjavljeno: 12. veljača 2021. 12:27

U subotu u 17.30 h na Maksimiru na rasporedu je veliki derbi 21. kola Prve HNL između Dinama i Osijeka, a isti je najavio trener Osječana Nenad Bjelica.

"Stanje u svlačionici je sjajno, kako možete i pretpostaviti nakon zadnjih pobjeda koje smo ostvarili. Imamo problema malo sa ozlijeđenim igračima. Topčagić je operiran, Ndockyt i Grezda nisu na raspolaganju, a Jurčević i Žaper imaju mišićnih problema i najvjerojatnije neće biti spremni. Ostali su spremni. Radujemo se utakmici, jedva ju čekamo i želimo dati svoj maksimum. Želimo uživati u ovom derbiju, drugom derbiju. Vlada najbolje moguće raspoloženje i najbolja moguća atmosfera. Imamo još danas trening i onda krećemo na put", rekao je Bjelica u uvodu.

"Kao i u svakoj utakmici treba nam puno discipline i agresivnosti, kao i velika volja koja sigurno neće izostati. Igramo protiv odličnog protivnika koji ima odlične pojedince i na prvom je mjestu. Ali vjerujem da možemo do pobjede", dodao je Bjelica.

Kako komentira i gleda na sukob Mamić Mišković protiv sudačke organizacije?

"Mi smo fokusirani samo na sebe. Mi smo što se sudaca dali svoje mišljenje. Imamo povjerenje u suca koji nam sudi i svakoga suca. Pogreška će uvijek biti i u njima treba biti dostojanstven. Zato ne bih komentirao rekao bih njihovo udruživanje jer nas to samo motivira da budemo još jači i motiviraniji", objasnio je Osijekov trener.

Dugo se na Maksimir nije odlazilo s takvim optimizmom i vjerom u pobjedu.

"Mi imamo pobjednički gard od prvog dana otkako sam tu. U svaku utakmicu ulazimo s vjerom da možemo do tri boda. Tako je i sada i rezultati nam daju to za pravo. Nama je imperativ da damo sve od sebe, njihov da pobijede. Nadamo se da će ovaj naš prevagnuti. Mi ne želimo od utakmice praviti spektakl. Mi nakon sutrašnje utakmice imamo još njih 15 i ništa nije riješeno. I to nije floskula. Poslije utakmice ništa neće biti riješeno."

*Koliko bi mu značila pobjeda u Zgarebu?

"Bila bi mi jedna od najdražih pobjeda. Što bi nam značila? Puno samopouzdanja bi nam donijela i to je to. Trebat će osamdesetak bodova za osvajanje prvenstva. Sada treba izvući maksimum iz ove utakmice.

*Pojačanja?

"Želje su napadač i krilni igrač. Radimo na tome. Možda nešto uspijemo već danas realizirati. Možda bude i nekih izlaznih transfera", zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 23:41