Vladimir Dugandzic / CROPIX
SVE OVISI O UKRAJINCU

PLAN ZA PROLJEĆE Ključeve novog Hajduka Tudor je predao u ruke Milevskom!

Vlašić, Balić i Maloku su igrači koji trebaju priliku budući da Hajduk na njima misli zaraditi u budućnosti
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. siječanj 2015. 17:29

Što možemo očekivati od Hajduka na proljeće , odnosno kakav ćemo sastav Igora Tudora gledati? Naravno, izgled momčadi ponajviše će ovisiti o prijelaznom roku, još je uvijek otvoreno pitanje hoće li se netko prodati. Tko je siguran starter, a tko će na klupu, odlučit će Tudor, no mi smo se malo poigrali s imenima.

Tudor je sezonu počeo u formaciji 4-3-3 sukladno profilu igrača koje je imao, a onda je u zadnjih pet kola promijenio sustav zaigravši 3-5-2. U pet završnih kola je u novom sustavu ubilježio četiri pobjede i Hajduk je igrao prilično dobro. Prvenstvo je započeo u sustavu 4-3-3 koji je u napadačkom dijelu imao ubojiti potencijal, ali je natrag bilo dosta prostora. Tudor je ustrajao u tom sustavu da bi ga prije gostovanja u Zadru promijenio.

Dakle, Tudor će na proljeće vjerojatno nastaviti sa sustavom 3-5-2. Mjesto na vratima rezervirano je za Kalinića. Stoperski trojac trebali bi biti Zoran Nižić, Maloča i Milović, s tim da ako netko ima kartone ili je ozlijeđen, na poziciju libera može uskočiti Bradarić. Ne misli Tudor mijenjati ništa ni na bokovima. Vršajević je, ako se ne proda, siguran za desni bok. Tudor voli igru s ofenzivnim krilima, tako da će na poziciju na lijevoj strani - Kouassi. U veznom redu također ne bi trebalo biti iznenađenja. Blagu prednost na poziciji zadnjeg veznoga ima Bradarić ispred Anđelkovića. Za Bradarića također vrijedi opaska da će igrati ako se ne proda. Desni vezni bi trebao biti Sušić, najbolji igrač Hajduka ima zagarantirano mjesto u središnjici. Na lijevoj strani je Caktaš koji ima sjajnu statistiku, a na njegovo mjesto vreba Mezga ili možda Vlašić.

U napadu je gužva, jer u novoj formaciji ima mjesta samo za dvojicu. Jedan bi trebao biti Milevskij koji će imati ulogu nešto povučenijeg napadača. Ukrajinac je na dolasku bio nedovoljno spreman, pa mu je Tudor u reprezentativnoj stanci dao vremena da se pripremi i vrati u prvu momčad kroz nastupe za drugu ekipu. Milevskij je marljivo radio i vratio se, a na proljeće bi mogao biti starter. Čini se da je Tudor promijenio sustav kako bi igru prilagodio njemu. Popularni Mile na poziciji povučenog napadača najviše može dati. Njegovi driblinzi i lopte s očima izluđuju protivnike i za vjerovati je da će on imati prednost ispred Maglice.

Centralna špica bi prema viđenom s kraja sezone mogao biti Gotal. On trenutno ima prvenstvo ispred Maglice. Od mladih igrača će svoju priliku čekati stoper Zvonimir Milić, veznjaci Andrija Balić i Josip Vuković koji su igrali i za drugu momčad. Od napadača je tu Elvir Maloku koji je bio između prve i druge momčadi, on također može biti iskoristiv. Vlašić, Balić i Maloku su igrači koji trebaju priliku budući da Hajduk na njima misli zaraditi u budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:27