LAŽNI NAVIJAČI VATRENIH

PIR DIVLJAKA U MILANU Može li itko zaustaviti huligane da čine zlo državi i Vatrenima

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. studeni 2014. 15:14

Hrvatska uvijek ima dvije publike, jednu koja se veseli nogometnim spektaklima, čiji su dresovi obojili Milano u crveno i bijelo, od Piazze del Duomo do San Sira, i organizirane interesne skupine angažirane da čine zlo reprezentaciji i državi. S lažnom izlikom da to čine kako bi naudili kvarnom HNS-u jer svi užasi koje su po Europi posijali niti su im u tome išta pomogli, niti bi ikad mogli. U Milanu su Hrvatsku doveli na rub prekida koji bi značilo gubitak bodova, u sljedećem susretu s Norveškom vjerojatno je da ćemo morati igrati bez publike uz visoku financijsku globu, ali zbog toga niti Zdravku Mamiću niti Davoru Šuker vlas s glave ne bi pala, oni imaju samo još jače argumente da kažu – eto vam slike tko su i kakvi su ti koji su protiv nas.

A tko su doista, i zašto to čine, neka odgovori MUP RH. Bilo bi logično da znaju sve, i tko i kada je što uradio jer ništa se zapravo novog nije zbilo. Ljudi koji su ponovno izblamirali cijeli narod i naciju, doveli nas još jednom na udarne vijesti svjetskih medija kao zatucano pleme s Balkana, samo u najžešćem naletu licemjerja mogu za sebe reći da vole Hrvatsku. Prije će biti da vole kopirati Srbiju. Mnogi govore o Torcidi i BBB, ali ima ih raznih takozvanih navijačkih skupina.

Dvoboj je bio prekinut 6-7 minuta zbog baklji koje su bacane na teren praćene jakim detonacijama. A već ranije su dobili upozorenje da policija i UEFA to neće tolerirati.

Prije toga bila je to hrvatska nedjelja u prijestolnici Lombardije, oko 6,5 tisuća navijača bodrilo je Vatrene na San Siru. To ozračje koje su momci i djevojke u kockastim dresovima pronosili vjerojatno je dodatno potaknulo Talijane koji su vrlo dobro ispunili tribine i vrlo bučno i strastveno podržali svoju ekipu. Štoviše, prilikom dolaska Conteove družine autubusom gotovo svi koji su bili u blizini sjurili se prema cesti ne bi li ih pozdravili pljeskom. Na stadionu bi bilo i više Hrvata da nekima nije onemogućen ulaz, to su oni koji su kupili karte u Italiji i imali su peh da ih otkrije i zaustavi. Iako je dosta takvih i ušlo, hrvatskih dresova i zastava bilo je po svim sektorima.

Ozbiljna kritika i Talijanima - dobar dio njih ostao je sjediti dok se intonirala hrvatska himna. Gdje je tu poštovanje prema drugoj državi?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 22:39