VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
I BEZ PLASMANA U EUROPU

Peta momčad HNL-a zaradila već 2.5 milijuna eura, a nije otišao niti jedan jedini igrač!

Sjajna zarada za klub iz Velike Gorice i bez plasmana u Europu...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. lipanj 2021. 07:48

Osim dolaska Frana Brodića iz drugoligaša Kustošije, te odlazaka Jiloana Hamada (istek ugovora) i Darija Špikića (istek posudbe), u Gorici još nema posebno zanimljivih vijesti uoči ponedjeljka i prve prozivke novog trenera Krunoslava Rendulića, ali zato se klupska blagajna puni rapidnom brzinom ovoga lipnja od transfera.

Raritet je pritom da nije otišao ni jedan igrač, koji je drugi dio prošle sezone igrao u velikogoričkom klubu, a svejedno se zarada popela na 2,5 milijuna eura!

Poslovi su to napravljeni ranije, a sada su finalizirani na željeni način, što je donijelo tu odličnu zaradu velikogoričkom klubu.
Najprije je turski Göztepe iz Izmira, prošlog ljeta posuđenog senegalskog napadača Cherifa Ndieyea kupio i platio milijun eura, plus 150.000 eura bonusa iz prošle sezone, a onda je isto u ponedjeljak napravio bugarski Ludogorec, potpisavši trogodišnji ugovor s vratarom Kristijanom Kahlinom, koji je u redove bugarskog prvaka posuđen u veljači ove godine. Bugari će u blagajnu Gorice također uplatiti milijun eura na ime ovog posla.

image
Ante Budimir
BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp

Istog dana hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir je iz Mallorce prodan u Osasunu iz Pamplone za visokih osam milijuna eura (rekord Osasune), što je značilo da Gorica kao njegov matični klub (iako je to tada bio Radnik) ima pravo na naknadu za razvoj u iznosu između 300 i 400 tisuća eura.

Kada se prihodi od Ndiayea, Kahline i Budimira zbroje, dođe se do tih 2,5 milijuna eura ili skoro 19 milijuna kuna koje je Gorica zaradila u prvih sedam dana lipnja. Malo je reći fantastičan iznos, koji je otprilike dvije trećine godišnjeg proračuna kluba, ako se za usporedbu uzmu u obzir izdaci iz prošle dvije godine...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 01:08