UOČI GRADSKOG DERBIJA

Pavlović prijeti: Nećemo vas tući, krasti vrijeme i previjati se, želimo vas srediti igrom...

Koncentrirat ćemo se na trenutke kad suparnik bude izvan ravnoteže, odnosno kad izgubi loptu, da se što kvalitetnije transformiramo u napadačke akcije, kaže trener Pjesnik
Piše: Toni RoićObjavljeno: 31. ožujak 2011. 19:22

Mirno i bez velikih tenzija, pripremaju se zagrebaši za subotnji derbi s Dinamom. Da nije bilo poraza u Splitu, očekivanja bi vjerojatno bila veća, ali i ovako Pavlovićevoj momčadi ne treba poseban motiv, zna se da u Kranjčevićevu dolazi najbolji sastav Prve HNL.

- Ni sustav, ni igru, nećemo mijenjati, igrat ćemo kao i uvijek, bez obzira što je s druge strane Dinamo - kaže trener Zagreba Luka Pavlović i pojašnjava:

- Nismo momčad koja će nabijati loptu, udarati suparnike, previjati se i krasti vrijeme, te čekati na neki sretan bljesak. Želimo igrati i imati posjed lopte i tako nešto postići. Iako se može dogoditi da i u slučaju posjeda lopte 50:50 izgubimo od Dinama, određeni rizik moramo preuzeti.

To bi značilo da će i Zagreb prijetiti?

- Svakako. Koncentrirat ćemo se na trenutke kad suparnik bude izvan ravnoteže, odnosno kad izgubi loptu, da se što kvalitetnije transformiramo u napadačke akcije. Kvalitetnim posjedom i Zagreb može biti vrlo opasan, s Krstanovićem i Schiavarinijem u napadu.

Kako kanite zaustaviti trojac Sammir - Badelj - Brezovec, arhitekte Dinamove igre?

- Kroz pokrivanje prostora, ali i agresivnim i čvrstim pritiskom na njih kad prime loptu, čime ih moramo onemogućiti u kreaciji.

Dinamu, dakle, uloga blagog favorita, Zagrebu nada da može iznenaditi, jesenas je u Maksimiru izgubio primljenim pogotkom u zadnjim trenucima utakmice, i to iz prekida igre?

- Nismo bili nadigrani u Maksimiru, a vjerujem da smo lekciju o prekidima naučili u prošloj utakmici u Splitu i da tako više nećemo primati golove. Sportaš uvijek mora biti optimist i sigurno da utakmicu s Dinamom ne čekamo s bijelom zastavom - zaključuje strateg Zagreba Luka Pavlović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 09:25