REMIZIRALI U ŠKOTSKOJ

Palacio prijeti Hajduku: 'Plan mi je zabiti u svojoj prvoj službenoj utakmici za Inter'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 30. srpanj 2012. 21:19

Nerazzurri su u nedjelju svoje pripreme počeli fokusirati na Hajduk. Gotovo je s 'uopćenim’ režimom treninga, krenulo se 'namjenski’, za prvu sljedeću utakmicu. Punim intenzitetom u Appiano Gentileu radili su oni koji su imali malu ili nikakvu minutažu u prekjučerašnjem oglednom dvoboju sa škotskim prvakom Celticom. Mladi šef struke Andrea Stramaccioni želio je izbjeći samo jedno. Poraz. I eskivirao ga je, dvije minute prije kraja.

Škoti su poveli u 41. minuti fenomenalnim golom Commonsa, bombom-lobom iz koljena sa 25 metara iskosa zdesna. Kolosalna realizacija, ali i gol koji ide na dušu novog vratara, Slovenca Samira Handanoviča. U 88. je poravnao Argentinac Rodrigo Palacio, ovoljetno pojačanje iz Genoe. Upravo je Palacio, ako je prema posljednim Interovim pripremnim utakmicama suditi, najveća opasnost Splićanima. Milanu na Trofeju TIM pa Comu i Glasgowu... Tri gola u četiri posljednje utakmice. Ide ga bolje nego nemjerljivo mu slavnijem i klasnijem suigraču Diegu Militu.

- Nije bilo lako zabiti Škotima, lopta ubačena s boka bila je iznimno jaka. Važno je da nismo izgubili prije Hajduka. Tri uzastopna gola? To je lijepo, ali je u prijateljskim susretima. Moj prvi san u ovom mitskom dresu jest zabiti gol za Inter u prvoj službenoj utakmici - izjavio je Palacio.

Koji nije odigrao cijelu utakmicu, ušao je umjesto Coutinha u 51. minuti. A loptu ubačenu s boka koju spominje dao mu je Marko Livaja. Hajdukov tić, a danas Interova nada koja je na Celtic Parku zaigrala od 76. minute. Petnaestak minuta u igri i asistencija za jedini gol Nerazzurra. Nije loše!

Inter je, dakle, u Glasgowu ispunio misiju. Imaju 90 zajedničkih minuta više u nogama, ostali su neporaženi, ali... Inter nije igrao dobro. Posljednjih pola sata tako-tako, ali do šezdesete Nerazzurri su bili mediokritetni u utakmici u kojoj se obilježilo 125 godina Celtica i slavilo dvije od samo šest momčadi koje su u svojoj povijesti osvojile tripletu; domaći naslov, domaći Kup i Ligu prvaka. Inter, dakle, nije nimalo impresionirao u Škotskoj, ali to, na žalost, nije mjerilo kada govorimo o sudaru Sneijdera i suigrača s Hajdukom.

Jer (opet na veliku hrvatsku nogometnu žalost), Celtic je za Hajduk druga dimenzija, a Inter je pak neka posve druga galaksija. Unatoč svom podmlađivanju tj. novom klupskom kursu u kojem je štednja glavna vodilja.

Kontra Celtica Stramaccioni je od prve minute na travnjak poslao ovu momčad: Handanovič - Zanetti, Chivu, Ranocchia, Silvestre - Guarin, Cambiasso - Jonathan, Sneijder, Coutinho - Milito. Loptu i travnjak Celtic Parka još su osjetili Mudingayi, Nagatomo te strijelac Palacio i asistent Livaja.

- Nema veze što se utakmica bila prijateljska, bilo je jako važno ne izgubiti - pričao je 36-godišnji trener Andrea Stramaccioni (tri godine mlađi od Zanettija!).

- Jako nam je dobro došla i jedna ovakva utakmica s jačim protivnikom jer smo na mahove bili prisiljeni braniti se, a koliko god moj Inter bio ofenzivno usmjeren, nije zgorega malo dotjerati i defenzivni segment igre. Momčad je u jako dobrom psihološkom stanju no činjenicom ostaje da za sve nas u klubu Interove veličine nije lako što već 2. kolovoza moramo igrati prvu službenu utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:41