Martin Baturina
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
LIGA PRED VRATIMA

‘Ovaj dečko mogao bi biti otkriće HNL-a, a Osijek i Hajduk mogu zaprijetiti Modrima pod jednim uvjetom!‘

‘Svi želimo jak Hajduk. Tu je i Rijeka koju bih ipak ovoga trenutka stavio na broj četiri...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. srpanj 2021. 13:37

Zoran Zekić je pratio sve što se događa u HNL-u i kad je radio u Moldaviji i Mađarskoj, kako ne bi sad u Zagrebu!?

- Za prvaka će biti ista borba kao i protekle sezone između Dinama i Osijeka. Dinamo je zadržao zasad isti sastav, vidjet ćemo što će biti dalje, Osijek također nije nikoga bitnoga prodao, a doveo je neke zanimljive igrače. To je glavni dvoboj. Jako me zanima Hajduk, on mi je enigma. Nadam se da će biti konkurentan, svi želimo jak Hajduk. I zbog Hajduka, ali i zbog hrvatskog nogometa. Tu je i Rijeka, koju bih ovog časa ipak stavio kao opciju broj 4 kada govorimo o vodećim klubovima - konstatirao je Zekić.

Može li prijelazni rok promijeniti odnos snaga jer tko zna što će se još dogoditi?

- Samo ako bi Osijek i Hajduk kupili jedno-dva vrhunska pojačanja, to bi moglo imati utjecaj na vodeće pozicije na ljestvici. Bjelica je rekao je da ga zanimaju najviši ciljevi, svi dugo čekaju trofej, najavljuje ga se već pet godina… Osijek teži iskoraku, ali ne mogu govoriti kakvi su razgovori između Bjelice i Uprave, može li se pričati o imperativu. Za Osijek je golema želja da se to dogodi.

image
Zoran Zekić
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Tko bi od igrača mogao obilježiti sezonu?

- Dinamo i Osijek imaju više kandidata. Osim hrvatskih reprezentativaca spomenuo bih Miereza iz Osijeka, Livaju iz Hajduka i Drmića iz Rijeke. No, mene posebno zanima dinamovac Martin Baturina. Ako dobije pravu šansu u prvenstvu, on bi mogao biti otkriće.

Kako će izgledati donji dio ljestvice?

- O tome je vrlo nezahvalno govoriti. Puno će ovisiti kako će se Hrvatski dragovoljac snaći, koliko posložiti. Lokomotiva i Gorica su sredina, a potom dolaze Slaven Belupo s pomlađenom ekipom, Istra 1961 iz koje informacije dolaze na kapaljku i vječno je u nekom traženju, te Šibenik i HD. Ako netko loše uđe u sezonu i zareda s porazima, mogao bi se zakopati. Puno je nepoznanica.

U svakom slučaju liga će biti zanimljiva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 07:23