Mario Todorić/CROPIX
MIJO CAKTAŠ

Otkriće Hajdukovih priprema: 'Stavio sam potpis na ugovor niti ne pitajući za novac!'

'Čitao sam u novinama kako piše 'Caktaš na mala vrata do statusa prvotimca'. Je, sigurno je za mnoge iznenađenje, ali trudio sam se i davao svoj maksimum'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. veljača 2012. 17:19

Mijo Caktaš najveći je dobitnik zimskih priprema. U startnu postavu ušao je Andrijašević, ali Franko je još prošle sezone bilježio nastupe u početnom sastavu. Caktaš je napravio uvjeljivo najveći napredak. Prošle jeseni imao je stipendijski ugovor, bio je posuđeni igrač u Dugopolju, a šest mjeseci kasnije prvotimac je Hajduka s profesionalnim ugovorom. Igra na lijevom krilu, u tercetu iza klasične špice.

- Potpisao sam na 4,5 godine prije polaska na put. Nisam postavljao nikakve uvjete. Meni je samo bitno da što više igram - kazao je Caktaš.

Skroman je mladić Mijo Caktaš. Dugopoljac po mjestu rođenja, igrač koji je prošao razvojni put od svog lokalnog kluba do Hajduka. Vozio se donedavno autobusom na treninge. Legendardnom 'tridesetpeticom' je stizao u Split.

- Čitao sam u novinama kako piše 'Caktaš na mala vrata do statusa prvotimca'. Je, sigurno je za mnoge iznenađenje, ali trudio sam se i davao svoj maksimum prošle jeseni. Nemam straha, najbitnije je osloboditi se takvih razmišljanja.

Znači, vidjeli ste da se možete nositi s tom konkurencijom?

- Da, mogu se nositi s konkurencijom u Hajduku. Lijevo krilo? Znao sam u juniorima igrati sve pozicije u veznoj liniji. Od prednjeg do zadnjeg. U Dugopolju sam bio lijevo krilo, pa sam to nastavio u Hajduku.

Što nedostaje igraču koji je ove zime počeo ostvarivati svoj san?

- Nedostaje mi mišićne mase i, naravno, iskustva. Tek sam krenuo sa svojim snom. Dug je put, znam to. Da mi je ona lopta s Vasluijem bila malo niža, da ne završi na gredi....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:19