Drago Sopta/CROPIX
BILIĆEVA BURNA VEČER

'Otići ću, ali ću se plasirati! I igrači se teško nose s rušilačkom atmosferom'

'Svjestan sam težine trenutka, ali nezamislivo mi je da se igračima više "igrajte pederi" kad mi objektivno igramo jako dobro. Ne mogu reći da to na nas ne utječe'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. rujan 2011. 01:23

Kakva večer preokreta i trijumfa. Jedan bod u Grčkoj, pa pobjeda nad Latvijom, i Hrvatska je na Euru. Od ponora do olimpa, u ekspresnom roku. Gromki zvižduci su nakon prvog poluvremena parali uši, a organizator je s razglasa pustio Thompsona da utiša pozive Slavenu Biliću na abdikaciju. Samo 45 minuta kasnije slavlje se razlijegalo Zagrebom... Slaven Bilič komplimentirao je igračima i "oprao" medije.

- Čestitam momcima na apsolutno zasluženoj pobjedi, pametnoj, borbenoj i kvalitetnoj igri. Do nje smo došli teško, a takva je gotovo svaka reprezentativna utakmica. Izuzetno mi je drago da nismo gubili glavu, nakon primljenog gola zadržali smo mirnoću i pojačali agresivnost. Ako dodamo povratak na čelo ljestvice, ovo je bila lijepa večera za nas - kazao je izbornik, pa na pitanje kakvo je bilo ozračje u svlačionici, promijenio ton:

- Ova rušilačka atmosfera koja se stvara kroz medije i na njima je ostavila traga. Iako su prekaljeni profesionalci i s tim se nose. Bili su fenomenalno motivirani, spremni, na dispoziciji, ali u takvoj situaciji trebalo im je vodstvo. Pogledajte Šimunića, on je hladan na terenu, pa kolika je bila razlika u samopouzdanju i kod njega nakon što smo poveli 2:1, u odnosu na 0:1. Nije fer kako većina medija najavljuje naše nastupe, bez respekta prema protivniku, kao da se svaki put sastajemo s Andorom, to nije normalno, posebno pred kraj kvalifikacija, kad nam treba podrška za dolazak na Euro.

Kako se osjećao kad se skandiralo "Biliću odlazi".

- Bilić će otići, ali će se plasirati. Svjestan sam težine trenutka, ali nezamislivo mi je da se igračima više "igrajte pederi" kad mi objektivno igramo jako dobro. Ne mogu reći da to na nas ne utječe. Ne na mene, ali na njih da. To su mladi momci koji daju sve za Hrvatsku, mukte i čast im je, totalno drukčije od onoga što se piše o njima.

Na upit jesu li samo novinski napisi definirali takvu atmosferu, ili i igre prezentacije reprezentacije, Bilić je rekao:

- Ne govorim da igramo sjajno, ako je bilo koji stožer kritičan to smo mi. Uvijek naglasimo što nije bilo dobro, ali gledajući ovu utakmicu nismo to zaslužili. Nije bilo primjereno.

Luis Fernandez je kratko referirao:

- Igrali smo vrlo dobro u prvom u prvom poluvremenu, da nam se nije ozlijedio golman možda ne bismo izgubili utakmicu. Hrvatska je velika momčad, bili su bolji od nas i zasluženo pobijedili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 03:12