YORICK JANSENS Belga Via Afp
STIŽE POJAČANJE

Ostao je još samo liječnički i potpis! Nekad velika nada Dinama preko Belgije stiže kod Nenada Bjelice

Najbolje sezone do sada je imao u Lokomotivi, kada je u 35 susreta upisao osam golova i asistencija
Piše: Nikola Patković/JLObjavljeno: 14. srpanj 2021. 20:57

Saga oko dolaska Ivana Fiolića (25) u Osijek, čini se, definitivno je završena i to pozitivno za Osijek i igrača koji su od početka pokazali uzajamnu želju za transferom, a ofenzivni veznjak belgijskog Genka u Gradskom vrtu očekuje se u četvrtak predvečer, dok bi u petak trebao obaviti liječnički pregled i nakon toga potpisati ugovor s 'bijelo-plavima'.

Iz kluba nam ovu informaciju nisu službeno potvrdili, no naše informacije govore da su Genk i Osijek napokon pronašli model za ovaj transfer, a prema kojem bi se Fiolić odmah ugovorno vezao s Osijekom, dok bi plaćanje tog transfera išlo kroz brojne bonuse koji će biti ugrađeni u ugovor između hrvatskog i belgijskog kluba. Fioliću, naime, sljedećeg ljeta ističe ugovor s Genkom, koji na njega više ne računa, a kako su Osijek i njegov menadžer Nenad Bjelica poslali najozbiljniju ponudu, pri čemu je i sam igrač jasno dao do znanja da ga zanima samo dolazak u Osijek, Belgijci su pristali na transfer u kojem će se naplaćivati kroz bonuse koji će ovisiti o broju nastupa, rezultatima Osijeka, odnosno pobjedama, plasmanu u HNL-u, rezultatima u Europi...

image
MARKO TODOROV/CROPIX Cropix

S obzirom da ni Genk više nije želio Fiolića slati na posudbe, nego ga isključivo transferirati, i oni su očito morali pristati na neke kompromise. Bjelica je tako napokon dobio igrača kakvog je želio i kvalitativno i profilno, jer bivši reprezentativac Hrvatske u svim mlađim uzrasnim kategorijama pokriva i poziciju ofenzivnog veznog, tzv. desetke, ali i krilnog napadača, a što je još važnije, Fiolić je ljevak, što je Bjelici iznimno važno, jer u aktualnom kadru nema nijednog veznog igrača koji je ljevak.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Podsjetimo, Fiolić je u Genk prešao iz Dinama u ljeto 2018. za 2,5 milijuna eura, iako ga je Bjelica, tada kao trener Dinama, htio zadržati u Maksimiru, no igrač je tražio nove izazove. Međutim, nakon prve sezone u Genku, koja je bila za zaborav, preostale dvije proveo na posudbama u ciparskom AEK-u Larnaca te poljskoj Cracoviji kombinirano upisavši 52 nastupa te po četiri gola i asistencije. Najbolje sezone do sada je imao u Lokomotivi 2015./16., kada je u 35 susreta upisao po osam golova i asistencija te 2017./18., kada je u dresu Dinama upisao 27 nastupa i uz dosta skromnu minutažu od 1.082 minute zabio lijepih 5 golova i upisao 6 asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 09:00