MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
STIŽU MILIJUNI

Osijek je napravio sjajan posao: Isplatio milijun eura, a sada bi mogao zaraditi tri i pol puta više!

Bjelica je prodao desnog beka u Francusku za 2 milijuna eura, ali zarada bi mogla biti daleko veća
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. srpanj 2021. 09:05

Osijek je završio transfer Igora Silve u francuski Lorient. Bijelo-plavima će na ime odštete pripasti dva milijuna eura, a ostvare li se svi dogovoreni bonusi iznos transfera mogao bi se gotovo udvostručiti.


Čitav bi posao, aktiviraju li se naravno sve stavke iz ugovora, na koncu mogao narasti na 3,5 milijuna eura. No, i to nije sva potencijalna zarada Osijeka jer na računu kluba iz Gradskog vrta završit će također i određeni postotak od budućeg Silvina transfera.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix


Silva je od početka tjedna u Francuskoj, no realizacija posla oduljila se nekoliko dana s realizacijom jer su u njega bile uključene tri strane. Naime, prije nego što su se dvije strane dogovorile Osijek je morao zaključiti teške pregovore s Olympiacosom odakle je Silva došao. Grčkog velikana Osijek je, naime, prošlog ljeta obeštetio s pola milijuna eura, ali i pristao na uvjet da čak 50 posto idućeg Brazilčeva transfera pripadne Olympiacosu.

Taj postotak čelnici Bijelo-plavih uspjeli su otkupiti za 600.000 eura prije nego što su Silvu transferirali u Lorient. Dojam je kako u Gradskom vrtu neće puno plakati za Brazilcem, koji je često iskakao iz normi ponašanja kakve se očekuju od nogometnog profesionalca. Prošle zime je za vrijeme priprema u Rovinju uhvaćen u ozbiljnom kršenju klupske discipline zajedno sa sunarodnjakom Talysom. Bjelica je tada Talysa zauvijek odstranio iz momčadi, dok je Silvu žestoko novčano kaznio. Ta opomena nije ga, međutim, pretjerano prizvala pameti jer i za vrijeme priprema u Svetom Martinu na Muri također je imao “ispad”.


- Igoru bih se zahvalio na svemu što je dao za momčad. Došla je ponuda koja je bila dobra za klub i dobra za njega. On je također dosta inzistirao na svome odlasku, tako da smo svi našli zajednički interes u ovome transferu i želim mu sve najbolje - prokomentirao je Nenad Bjelica transfer.


Silvinim odlaskom Bjelica je na desnom boku ostao na izboru između Mate Miloša i Alena Grgića, no konkurencija na toj poziciji bi se trebala zaoštriti. I to vrlo skoro. Osijek je već krenuo u potragu za desnim bekom.


- U intenzivnoj smo potrazi, čak smo već u nekim laganim pregovorima s nekim igračima - otkrio je Nenad Bjelica.

Sportski direktor Lorienta Christophe Le Roux silno je želio zgotoviti transfer. Nekoliko puta je slao nove, financijski sve jače ponude, dok nije ispunio Osijekove zahtjeve. I zadovoljan je odrađenim.


- Dugo smo ga pokušali potpisati, ima natprosječnu tehniku. Uvjeren sam da će se prirodno uklopiti u našu sredinu - kazao je po zaključenju ugovora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:03